Újra megrendezték a kézműves bált

Kárpát Zsolt Csobay Dániel
2023.01.30. 15:53

Két év kihagyás után a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata újra jótékonysági bált rendezett. A szombat esti rendezvényre nagy volt az igény, és a több mint 160 résztvevő megtöltötte a Kristály Éttermet.

A 18 órás kapunyitás után a ruhatárnál már lehetett látni, hogy teltházas lesz a kézműves bál. A tagozat elnöke szerint már előzetesen is sokan érdeklődtek az eseményről.

Két év kimaradt a covid járvány miatt, és ez a két év nem tompította a bál iránti érdeklődést. Sőt idén 160 vendégünk van, amit talán az esemény történetében talán egyszer léptük túl. Beszélgettem a résztvevőkkel és nagyon hiányolták már ezt a rendezvényt. Ez egy nagyon jó csapat, itt a jókedv meg a jótékonyság párban járó kategória” – emelte ki dr. Lakatos István a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozatának elnöke.

A 19. Kézműves bált dr. Lakatos István és Pintér-Péntek Imre nyitották meg. Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra kérte a résztvevőket, hogy erre az estére mindenki felejtse el a gondját, baját és mulasson jól.

„Eldöntöttem, hogy ezen a bálon nem akarok beszélni a nehézségekről. Nekem az egyik kedvenc filmem a Zöld könyv, amelyben az egyik főhős mondja a másiknak, hogy mindent csinálj 100%-al. Ha eszel, akkor egyél, ha tanulsz, akkor tanulj, ha bálba mész akkor szórakozz!” – mondta Pintér-Péntek Imre.

A megnyitó után okleveleket adtak át a jubiláló 25-30–35 éve működő vállalkozásoknak. Az est fő támogatója is egy olyan cég volt, amely már több mint három évtizede működik.

A látványos nyitótánc igazán feldobta a hangulatot. A tombola ajándékok értéke pedig elérte a 2 millió forintot. A jótékony eseményen befolyt összeget a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház kapja.