Hirdetés
Enyhítés

Újra kinyitott a Dr. Kovács Pál Könyvtár

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2021.05.04. 13:53

Hétfőn újra kinyitott a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. A kormány döntésének értelmében védettségi igazolvánnyal már lehet személyesen is olvasni, vagy kölcsönözni. Bár a maszk használata nem kötelező, a könyvtár vezetése kéri az olvasni vágyókat, hogy továbbra is használják a védőeszközt.

Hirdetés

A könyvbarátok a megszokott nyitvatartási szerint ismét válogathatnak a Baross úti Kisfaludy Károly Könyvtár, a fiókkönyvtárak, illetve a Gyermekkönyvtár kínálatából, és újra látogatható lesz a Sportmúzeum is. A Központi Könyvtár azonban technikai okok miatt továbbra is zárva van. Akiknek még nincs védettségi igazolványa, azok továbbra is az online kölcsönzést tudják igénybe venni. 

Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója elmondta: Nagy volt az érdeklődés már az első napon is, hamarosan pedig a programok is újraindulhatnak. Elsők között nyitják majd újra Kurcsics László grafikus művész kiállítását, ami a koronavírus miatt csak két hétig volt megtekinthető. Továbbá dolgoznak az ünnepi könyvhét programjain is.

Hirdetés

Fontos szabály, hogy csak olyan olvasók vehetik igénybe a szolgáltatásokat, akik érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.  A 18 éven aluliak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező gondviselőjük kíséretében látogathatják a könyvtárat és a rendezvényeket.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #Kovács Pál Könyvtár | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat