Hirdetés
Rendhagyó környezetóra

Újabb tartalmas nap a Szitásdombi Füvészkertben

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.06.14. 14:23

Rendhagyó környezetórát tartottak hétfőn a Szitásdombi Füvészkertben a Tulipános Iskola kisiskolásainak. A rendezvényt a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület szervezte azzal a céllal, hogy hasznosan és egyben játékosan teljen a fiatalok utolsó előtti tanítási napja.

Hirdetés

A gyerkőcök csoportokba osztva teljesítették a különböző állomásokat, közben bejárták a füvészkertet és bővítették a környezettel kapcsolatos ismereteiket. Egy hónappal ezelőtt már jártak itt a fiatalok, annak sikerén felbuzdulva szervezték a hétfői programot.

„Volt egy nagyon sikeres esemény májusban, annak csak egy hátránya volt: rövidre sikeredett. Akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy szervezzünk egy családi napot, ami azonban hétfő lévén nem valósulhatott meg abban a formában. A Zölderő elnökségi tagjaként kerestem meg polgármester urat, aki egyből az ügy mellé állt” – mondta Morvay László, a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület elnökségi tagja.

Hirdetés

Az önkormányzat tehát felkarolta a programot, melyre Győr egyik alpolgármestere is ellátogatott. Dr. Pergel Elza a Győr Plusznak elmondta, a város elkötelezett az ilyen jellegű rendezvények támogatásában.

„Az önkormányzat minden olyan kezdeményezést támogat, amiben gyerekek vannak, diákok vannak, környezetvédelem van. A legfontosabb feladatunk, hogy a zöld környezetet, ami még van, azt megtartsuk!”

A közel 100 diák csoportokba verődve látogatta meg a négy állomást, ahol különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Ezeket a Tulipános iskola pedagógusai állították össze. A fiatalok rajzokat is hoztak magukkal, ezeket a májusi alkalommal kapcsolatban készítették. Az élményeiket rajzolták le, a legjobbakat pedig díjazták, csak úgy, mint a legjobban teljesítő csapatot.

Galéria: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #környezetvédelem | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat