Újabb napvitorla védi a gyerekeket a játszótéren

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.06.07. 12:23

Gyárvárosban, a „Munkás utcai” játszótéren szerelték fel pénteken a Győr-Szol szakemberei a százharmadik napvitorlát, hogy védje a gyerekeket a tűző naptól.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésre 2021-ben indult a napvitorla program, az eszközök kihelyezését a Győr-Szol Zrt. kivitelezi és koordinálja. Városszerte a helyi képviselők, a környéken élő szülőkkel, a Győr-Szol szakembereivel együtt mérték fel a játszótereket, hogy hová szükséges kihelyezni ilyen eszközöket.

Pénteken a Munkás utcai játszótérre szereltek fel napvitorlát, ahol a helyszínen járt dr. Dézsi Csaba András polgármester és Huszár Gábor képviselő-jelölt.

A polgármester hangsúlyozta: „Úgy tűnik, voltak olyan képviselők, akik nem mérték fel a játszótereket, nem hallgatták meg a lakossági kéréseket. Huszár Gábor a 6. számú választókerület Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltje hívta fel a problémára a figyelmet, így ezt is megoldott. Ide is sikerült egy újabb napvitorlát felszerelni, ami apró dolog, de ezek az apróbb dolgok teszik élhetőbbé a hétköznapokat.”

„26 éve Gyárvárosban élek, fel tudom mérni azokat a problémákat, amelyeket az elmúlt években nem sikerült megoldani az előző képviselőnek, és ez is egy ilyen volt. Most ezen a kis játszótéren is napvitorla került a homokozó fölé”. – mondta Huszár Gábor

Jelenleg összesen 74 helyszínen 103 árnyékoló 91 játszóeszközt véd a naptól, elsősorban a homokozókat és a csúszdás játékokat. A vitorlákra tavaly a város logója is rákerült, valamint sorszámmal is ellátták a vásznakat.

Az árnyékolókat a játszóterek téliesítésekor leszerelik, a tartós jó idő beköszöntével pedig újra kihelyezik.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #játszóterek | #napvitorlák |