Újabb közös belvárosi razzia

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2021.08.28. 20:00

Csütörtök óta élvezhetjük a legjobb borokat és koncerteket a belvárosban. Ma már szombat van, a legtöbben az esti Tankcsapda koncertre készülnek, a városrendészek, a rendőrök és a polgárőrök azonban most sem pihennek. Ma este 6 órától ismét összehangolt razziát tartottak, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban élvezhesse a nyár utolsó napjait.

Múlt héten beszámoltunk a két szervezet egymást segítő, összehangolt munkájáról és akcióiról, ezúttal a Győrplusz tévé stábja is elkísérte a csapatot.

A bevetés ezúttal a rendőrörsön kezdődött, ahol a városrendészek, a rendőrök és a polgárőrök is eligazítást kaptak, a gyülekező ezután a Bécsi kapu téren volt, innét indultak a csapatok. Két nagy egység pásztázta a környéket. A fő cél most is az volt, hogy a győriek a legnagyobb biztonságban szórakozhassanak. 

A csapatok a hőzöngő, agresszív magatartást mutató, szemetelő, szabályszegő személyek kiszűrését végezték. A Városrendészek közül Szolinger Péter nyilatkozott a Győr+-nak. A városrendész elmondta: nagyon fontosak az ehhez hasonló akciók, az pedig különösen nagy segítség, hogy a rendőrök is csatlakoznak hozzájuk. A mostani razzia során több embert is igazoltattak, volt, aki megpróbált kitérni előlük, de a városrendész hangsúlyozta: fontos lenne, hogy a győriek érezzék: ezek az ellenőrzések az ő érdekükben is történnek.

A belváros nagy része bár ma tele volt emberekkel, nagy szabályszegéseket nem lehetett tapasztalni, azonban sajnos az igazoltatottak között voltak már a városrendészek számára nem jó értelemben ismerős arcok. Egyikük gyakran rettegésben tartja a vendéglátósokat viselkedésével, akik tehetetlenek, mert attól félnek, hogy megtámadják őket, vagy kárt tesznek az éttermükben. Az ilyen esetek megelőzése érdekében is fontos ilyenkor a kritikus személyek ellenőrzése és kiszűrése.

A fokozott ellenőrzés a rendezvényre tekintettel ma egész este folyamatban lesz. A mai akció során azért vidámabb arcukat is megmutatták:

Egy lánybúcsús hölgykoszorú tagjai egy kis játékra is rávették őket és a leendő ara pólóját is aláírták. Ahogy az egyenruhások fogalmaztak: ott segítenek, ahol csak tudnak.

Képeink az akcióról:

Fotó: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #belváros | #híradó | #rendőrség | #Városrendészet |