Új helyre költözik az ETO Piac

Fotó: Facebook/ETO Park piac
Szigeti Sándor
2022.03.25. 13:05

Várhatóan május végén-június elején költözik az ETO Piac. Már az új lehetséges helyszín is megvan. Mindenki azon dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen az átállás.

Napok óta arról keringenek a hírek Győrben, hogy nem marad jelenlegi helyén az ETO Piac. Győr legismertebb vására minden vasárnap emberek ezreit vonzza, népszerűsége immár tizenhárom éve töretlen. Sokak számára jelent kikapcsolódást és kellemes hétvégi időtöltést.

Amint arról korábban beszámoltunk, új tulajdonos és új bérlők érkeznek az ETO Parkba, és ez mint kiderült, a piac működését is érinti.

Hogy véget vessünk a találgatásoknak, megkérdeztük a piacot üzemeltető kft. ügyvezető igazgatóját, mi igaz a városszerte terjedő pletykákból:

Való igaz, költözünk. Az új tulajdonos szerencsére nagyon rugalmas, így felajánlotta, hogy amíg nem találunk megfelelő helyszínt, addig maradhatunk a mostani helyünkön, ezzel biztosítva a folyamatos és zavartalan működést” – mondta el a Győr+ Médiának Zsolnai Antal.

Az ügyvezető hozzátette: egyelőre még zajlanak a tárgyalások, de a szándék az, hogy az Audi Aréna parkolójában találjon otthonra az ETO Piac.

„Ez egy kellően nagy terület, nincs is messze a mostani helyszíntől és a buszközlekedés is megoldott. Szeretnénk, ha itt folytathatnánk. Kézenfekvő megoldásnak tűnik, és szerencsére a fogadó fél is nyitottnak mutatkozik az együttműködésre. Várhatóan május vagy június hónapban költözünk, egyetlen hétvégét sem szeretnénk kihagyni, a város tehát nem marad ETO Piac nélkül.”

Zsolnai Antal felidézte: az ETO Park megnyitásával egyidőben, azaz 2009-ben kezdte meg működését az ETO Piac, amelyet az elmúlt évek során nagyon megszerettek a győriek, és a környező településekről is sokan érkeznek. Hasonló vásár nincs a környéken, sőt, a Nyugat-Magyarországi régióban sem. Becslések szerint a vásári forgatag hetente mintegy ötezer vásárlót és érdeklődőt vonz.

„Ez a piac nagyon sok ember számára már a vasárnapi családi program szerves része lett, és mostanra hozzátartozik Győrhöz. Ezt a tradíciót pedig az új helyszínen is szeretnénk továbbvinni – fogalmazott Zsolnai Antal.

Kapcsolódó témák: #eto piac | #Győr | #szabadidő | #vásárlás |