Új helyen nyitott süteményboltot a Benedetto

Szigeti Sándor Ács Tamás
2023.02.21. 19:40

Mégsem kell búcsút venniük a győrieknek a Benedetto cukrászda legendás somlói galuskájától és gesztenyepüréjétől. A januárban bezárt cukrászda ugyanis süteményboltot nyitott a Pápai úton.

„Korábban is itt volt a cukrászatunk és mellette egy pici üzlet is működött, ennek bővítettük most ki a kínálatát. Fagylalt árusítását – egyelőre legalábbis – nem tervezzük, viszont a korábbi cukrászda teljes süteménykínálatával és tortarendeléssel várjuk a hozzánk betérőket. Természetesen kapható a Benedetto közkedvelt somlói galuskája és a házi készítésű, valódi gesztenyéből készülő gesztenyepüré is, friss tejszínhabbal” – mondta el a Győr+ Média érdeklődésére Cseh István, aki több mint három évtizeden át vezette Győr ikonikus cukrászdáját.

Mint ismert, a Benedetto idén januárban a magas rezsiköltségek miatt volt kénytelen bezárni, az új helyen azonban már nem számolnak ilyen nehézségekkel:

„Mivel ez a saját családi házunk, itt bérleti díjat nem kell fizetnünk, így a személyzet egy részét, a cukrászokat és a kisegítőket is meg tudtuk tartani, ami számomra nagyon fontos, hiszen régóta együtt dolgozunk. Ülőfogyasztás a süteményboltban nincs, felszolgálókra és mosogatóra tehát nincs szükség, ráadásul helyben fogyasztás nélkül sokkal kisebb hűtőkapacitás is elég. Nem kell hűtenünk az üdítőket, a gyümölcsöket és a fagylaltkelyheket, ezzel lényegesen kevesebb lett az energiafogyasztásunk” – tette hozzá a tulajdonos.

„Szerencsére a győriek már felfedezték maguknak a süteményboltot, sokan jönnek hozzánk a Pápai útra is. Fantasztikus érzés, hogy nem feledkeztek meg rólunk, várunk mindenkit szeretettel” – zárta a beszélgetést Cseh István.

Kapcsolódó témák: #cukrászdák | #gasztronómia | #Győr |