Új frizura hajléktalanoknak

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.12.07. 12:49

Folytatódott az évek óta tartó szép hagyomány, ismét jólelkű fodrásztanulók készítettek ajándék karácsonyi frizurát a hajléktalanoknak. 2011 óta a covidos éveken kívül minden esztendőben 8-10 diák jelentkezik, hogy szívesen szépítené meg a fedél nélkül élők frizuráját, alkalmanként akár 70-80 nehéz sorsú emberét is. Ezúttal a Kossuth Technikum 13/B osztályának végzősei látogattak el a hajléktalanszállóra, hogy szorgos munkájukkal segítsék a rászorulók adventi készülődését.

A hajléktalanszálló könyvtárhelyiségében várták csütörtökön azokat a fedél nélkül élőket, akik szerettek volna új frizurát készíttetni a közelgő karácsonyi ünnepekre. Már évek óta hagyomány, hogy a Kossuth Technikum diákjai jótékony hajigazításra érkeznek a szállóra, ezzel kedveskedve a nehéz sorsúaknak.

2011-ben merült fel, hogyan tudnának a diákjaink segíteni nehéz sorsú embereknek, akkor kezdődött ez a történet, azóta a covidos éveken kívül, mindig eljövünk és alkalmanként akár 70-80 hajléktalan frizuráját is rendbe tesszük, jó szívből, jótékonyságból, szeretettel” – mondta Kaukerné Kovács Edit, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatója.

A diákok szívesen jönnek minden évben, hogy munkájukkal segítsenek és jótékonykodjanak. ”Első szóra a jó ügy mellé álltunk, nekünk is fontos, hogy jót tegyünk a munkánkkal, azzal, amihez értünk és az arcokon látszik, hogy nagyon örülnek a fedél nélkül élők ennek a lehetőségnek, szívesen élnek a lehetőséggel és nagyon-nagyon megköszönik az új frizurát” – fogalmazott Lencse Klaudia 13/B-s tanuló.

Évente akár 70-80 hajléktalan frizuráját is megszépítik a jótékony fodrásztanulók, akciójuknak pedig nagy sikere van. Ezúttal is sokan éltek a lehetőséggel, köztük Bognár Péter is. ”Szuper ez a kezdeményezés, eddig még nem éltem a lehetőséggel, de most nagyon örülök, hogy csinosabb lesz a frizurám, ez az első idei karácsonyi meglepetés, amit kapok, remélem azért lesz még, de ennek mindenesetre borzasztóan örülök” – hangsúlyozta Bognár Péter, a hajléktalanszálló egyik lakója.

December 13-án, szerdán is jótékonykodnak a Kossuthos diákok, akkor a kozmetikus tanulók mennek majd a Petz Kórház gyermekosztályára, hogy az ott lévő beteg gyerekeknek, csillámtetkót készítsenek.