Tuzson Bence: a Széchenyi István Egyetem új innovációs parkja egész Győrt segíti

Győr+ Fotó: SZE
2023.11.30. 12:51

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri központjában tartott előadást diákoknak dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter dr. Fekete Dávid képviselet-vezető, a Széchenyi István Egyetem docense meghívására nemrégiben.

A politikus a programot követően látogatást tett a Széchenyi-egyetem nemrégiben átadott Győri Innovációs Parkjában, ahol dr. Filep Bálinttal, az egyetem elnökével, valamint az intézmény munkatársaival folytatott eszmecserét az egykori Győri Keksz- és Ostyagyár emblematikus kockaépületéből kialakított új létesítmény szerepéről.

Dr. Tuzson Bence a megbeszélésen hangsúlyozta: rendkívül jelentős az innovációs park térségfejlesztési hatása. „Egyrészt hozzájárul a néhány évvel ezelőtt még a megyeszékhely legelmaradottabb városrészeinek egyikének számító Sziget további fejlődéséhez. Másrészt mind az egyetemnek, mind Győrnek hatalmas lehetőséget jelent a legkorszerűbb technológiákkal foglalkozó nemzetközi és hazai cégek beköltözése. Mindez nemcsak az intézmény képzéseinek még színvonalasabbá válásához, valamint tudományos teljesítményének emelkedéséhez járul hozzá, hanem újabb fejlesztéseket is indukálhat a városban” – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Győr | #Széchenyi István Egyetem | #Tuzson Bence |