Segít a rendőrség és az állatkert!

Tudj meg mindent a felelős állattartásról!

Győr+
2021.10.01. 06:30

Az Állatok Világnapja alkalmából világszerte nagyobb hangsúly helyeződik az állatokra. Ilyenkor számos eseménnyel viszik közelebb a gyakorlathoz azt az elgondolást, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. A Győri Rendőrkapitányság ebben a témában kínál remek programot szombatra!

Az állatvédelem ma már mindenkitől elvárt, korosztálytól, nemtől és foglalkozástól független. A témát társadalmi és hatósági intézkedésekkel, megfelelő információkkal és programokkal tehetjük hatékonyabbá.

A Győri Rendőrkapitányság a világnaphoz fűződően érdekes és sokszínű program keretében szeretné felhívni a figyelmet az ember-állat együttélési szabályaira, a felelős állattartás fontosságára, a jogszabályi környezet változásaira. Ebben a törekvésben megfelelő partnerre talál a rendőrség a Xantus János Állatkert munkatársaiban, akik szívesen csatlakoztak szervező partnertként.

A Kiskútligetbe várják tehát a középiskolásokat, október 2-án szombaton, 8 órától 11 óráig. A középiskolák 5 fős csapatokat delegálhattak az előadásokon és vetélkedőn való részvételre.

S hogy milyen programok várják az érdeklődőket? Nos számítani lehet interaktív előadásokra a felelős állattartás fontosságáról és annak jogszabályi környezetéről. Lesz továbbá izgalmas vetélkedő, amin a felkészültségükről adhatnak számot a fiatalok.

A szakmai programot követően lehetőség lesz közösségi szolgálat keretében segíteni a gondozóknak az állatkert lakóinak ellátásában. Ezzel a segítságnyújtással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az állatok társai az embernek, de kiszolgáltatottak gazdáiknak, kötelességünk róluk megfelelően gondoskodni.