Együttműködés

Továbbviszik Széchenyi eszmeiségét

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.11.04. 12:11

„Egyedül minden nehéz. Soknak semmi sem lehetetlen.” Így fogalmazott Gróf Széchenyi István. E gondolat mentén tovább erősíti partnerségét a Széchenyi István Egyetem és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Csütörtökön együttműködési megállapodást írtak alá Győrben a két fél képviselői. A szerződés értelmében több közös platformot hoznak létre, mellyel továbbviszik a legnagyobb magyar szellemiségét és kölcsönösen segítik egymást a felek a jövőben a Széchenyi név megőrzésében.

Dr. Baranyi Péter, az egyetem rektora az eseményen azt mondta, az intézmény Széchenyi Istvánt akár az apjának is tekintheti, hiszen az ázsiai kultúrákban arra tekintenek apaként, aki a nevet adja.

A Gróf Széchenyi Család Alapítványt 7 évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy a családi örökséget felelevenítsék és továbbéltessék. A szervezet képviseletében Széchenyi Tímea, kuratóriumi elnök, Széchenyi István legifjabb testvérének, Széchenyi Pálnak a leszármazottja vett részt az eseményen.

Fotó: Ficsór Dávid

A nevet, azt a reformot, azt a harmóniát, amit Gróf Széchenyi István ránk hagyományozott, másként nem fogjuk tudni megtartani és továbbvinni, csak akkor, ha olyan jó közösségeket hozunk létre, amiben tényleg közösen tudjuk vállalni ennek a névnek a védelmét” –mondta Széchenyi Tímea, aki hozzátette,idén ünnepelték Széchenyi István születésének 230. évfordulóját.

A kerek jubileumra meghirdették a Széchenyi-évet. Ez idő alatt sok olyan programot szerveztek, mellyel felhívták az egész nemzet figyelmét a legnagyobb magyar által teremtett örökségre és harmóniára.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid