Hirdetés
Együttműködés

Továbbviszik Széchenyi eszmeiségét

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.11.04. 12:11

„Egyedül minden nehéz. Soknak semmi sem lehetetlen.” Így fogalmazott Gróf Széchenyi István. E gondolat mentén tovább erősíti partnerségét a Széchenyi István Egyetem és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Csütörtökön együttműködési megállapodást írtak alá Győrben a két fél képviselői. A szerződés értelmében több közös platformot hoznak létre, mellyel továbbviszik a legnagyobb magyar szellemiségét és kölcsönösen segítik egymást a felek a jövőben a Széchenyi név megőrzésében.

Hirdetés

Dr. Baranyi Péter, az egyetem rektora az eseményen azt mondta, az intézmény Széchenyi Istvánt akár az apjának is tekintheti, hiszen az ázsiai kultúrákban arra tekintenek apaként, aki a nevet adja.

A Gróf Széchenyi Család Alapítványt 7 évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy a családi örökséget felelevenítsék és továbbéltessék. A szervezet képviseletében Széchenyi Tímea, kuratóriumi elnök, Széchenyi István legifjabb testvérének, Széchenyi Pálnak a leszármazottja vett részt az eseményen.

Hirdetés
Fotó: Ficsór Dávid

A nevet, azt a reformot, azt a harmóniát, amit Gróf Széchenyi István ránk hagyományozott, másként nem fogjuk tudni megtartani és továbbvinni, csak akkor, ha olyan jó közösségeket hozunk létre, amiben tényleg közösen tudjuk vállalni ennek a névnek a védelmét” –mondta Széchenyi Tímea, aki hozzátette,idén ünnepelték Széchenyi István születésének 230. évfordulóját.

A kerek jubileumra meghirdették a Széchenyi-évet. Ez idő alatt sok olyan programot szerveztek, mellyel felhívták az egész nemzet figyelmét a legnagyobb magyar által teremtett örökségre és harmóniára.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

likeold
a fb oldalunkat