Tovább fejlődnek az önkéntesek

Fotó: Győr+
Győr+
2021.12.21. 12:20

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2021-ben kiírt pályázatán az országbanaz önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek összesen hétszázmillió forintra pályázhattak.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek és mentőszervezetekműködési költségekhez, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak.

Ebben az évben a Győr-Moson-Sopron megyében működő együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület közül 71 nyújtott be pályázatot. A pályázati anyagok mind a tartalmi, mind a formai követelményeknek megfeleltek. Az egyesületek a lehetséges kategóriákon belül az igényelt forrásokat rangsorolták, figyelembe véve, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. A bírálóbizottság is mind a 71 pályázatot támogatta, összesen több mint 48 millió forint értékben (28 millió Ft pénzbeli, 20 millió Ft természetbeni). 2021-ben a megyében működő nyolc önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület a pályázaton megítélt összegen felül további 13 millió forintot kap normatív támogatás formájában.

Az önkéntes mentőszervezetek közül idén megyénkben 18 –an pályáztak sikeresen, közel 3 millió Ft értékben kaptak támogatást, ebből a mai napon 4 mentőszervezet több mint 400 e Ft  értékű ruházati terméket(esővédő, téli ruházat, gyakorló ruházat) vehetett át. A támogatás hozzájárul a mentőszervezetek sikeres tevékenységéhez, hiszen mind a technikai eszközök, szerszámok, mind a kapott védőruházat javítja a beavatkozó képességüket.

A pályázatok segítségével, a technikai eszközökkel, védőeszközökkel, egyéb felszerelésekkel, valamint a szakmai képzésekkel nemcsak az önkéntesek hatékonysága, hanem a közbiztonság is javul.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid