Hirdetés

Tovább ápolták a jó kapcsolatot

Fotó: Győr+ Média
Ficsór Dávid
2022.06.07. 14:30

Régóta jó kapcsolatot ápol a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a megyei Europe Direct iroda a kínai Hubei és Henan tartománnyal. Céljuk, hogy a régiók között minél szorosabb kapcsolat, együttműködés alakuljon ki, polgáraik megismerjék, megértsék és elfogadják egymás kultúráját. Több közös programot megvalósítottak már az elmúlt években.

Hirdetés

Az egyik ilyen projekt záróeseményét kedden tartották a Megyeházán. Az ifjúsági, művészeti program keretén belül kínai és magyar diákoknak hirdettek rajzpályázatot, amelynek célja egymás kultúrájának bemutatása, megismerése volt. A 7-9. évfolyamos magyar és kínai diákok egyéni, tetszőleges technikával, eszközzel készített rajzát várták a szervezők szkennelt formában.

Ennek a pályázatnak a díjátadóját is kedden rendezték. A Győr-Moson-Sopron megyei kategória harmadik helyezettjei Rostási-Szabó Nóra, Szabó Hanga és Pankovics Dorina lettek. A második helyen Dér Emese Lilla és Hadar Georgina végeztek, első pedig ezzel az alkotással Kotrics-Szabó Fanni, az Öveges gyakorló tehetsége lett. A rendezvény végén együttműködési megállapodást írt alá két kínai iskola és a győri Kazinczy, valamint Öveges gyakorló igazgatója.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat