Tömegek az Újvárosi Családi Napon

Németh Boglárka Fotó: Mekliz Fotó
2024.06.02. 22:15

Ismét megrendezték az Újvárosi Családi Napot, melyet hagyományosan két városrész, Sziget és Újváros találkozási pontján tartanak évről-évre. A különleges nap keretében a kicsiknek ugrálóvárakkal, játékokkal, finomságokkal készültek, a felnőttek pedig a színpadra fókuszálhattak, ahol jobbnál-jobb fellépők muzsikáltak.

Az eseményt már 11. alkalommal hívta életre közösen a két önkormányzati képviselő Dr. Fekete Dávid és Szeles Szabolcs. A sztárfellépő előtt dr. Fekete Dávid köszöntötte a több száz fős tömeget.

“Ezt a ligetet a találkozások ligetének, parkjának hívjuk, hiszen Újváros és Sziget összefonódásánál található. Örülök annak, hogy az újvárosiak és a szigetiek is fontosnak tartják a család intézményét és annak is, hogy egy összetartó közösségről beszélünk. Két sztárvendég is van ma, az egyik Szigeti Fercsi, aki magyar és cigány nótaénekes, de a mulatós műfajban is otthon van, az esti fő fellépő pedig Kis Grofó. Én azt gondolom, hogy igyekszünk ezt a napot az itt élők igényei szerint megszervezni, én magam is itt élek a családommal és mindig figyelek és fülelek, hogy kit szeretnének látni egy-egy ilyen rendezvényen. Én azt gondolom, hogy ezeket az igényeket minden évben ki tudjuk elégíteni.” – számolt be a képviselő. 

A családi nap délután három órakor a Kossuth Lajos Általános Iskola Zenevarázs énekes-néptánc csoportjával indult, akik moldvai táncokat és dalokat adtak elő, majd őket Baranyai István, prímás és cigányzenekara követte, akik Szigeti Ferenccel is kiegészültek.  Az est sztárvendége pedig a mindenki által nagyon várt Kis Grofó volt, aki hatalmas bulit csapott a ligetben. 

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #újváros | #Újvárosi Családi Nap |