Hirdetés
Fejlődés

Több mint félmilliárdos útfelújítás indul

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.16. 12:18

Több mint fél milliárd forint értékű útfelújítás indul Győrben, a fejlesztés a Szigethy Attila út egy részét és az Ipar utcát érinti. A beruházás egy TOP-projekt keretében valósul meg, a kivitelezés a napokban indul, befejezése pedig 2022. május végére várható. A munkák komoly korlátozásokkal járnak, ezért a kivitelező elnézést kér az arra közlekedőktől.

Hirdetés

Hatalmas forgalmú utcákról van, amikre ráfért már a felújítás, a Szigethy Attila út egy részét és az Ipar utcát érintik majd a munkálatok” – mondta a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatón Győr polgármestere.

Országgyűlési képviselőinknek köszönöm, hogy sokat lobbiztak a fejlesztésért, a közlekedőktől pedig türelmet kérek a következő hónapokban” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András.

Hirdetés

Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a héten számoltunk be egy másik fontos, közlekedést érintő fejlesztésről, a Tatai úton megvalósuló turbókörforgalomról, ami ugyancsak állami forrásból készülhet el és jelentősen megkönnyíti a győri autósok dolgát” – fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Az Ipar úti fejlesztés jól illeszkedik egy másik, közelmúltban bejelentett beruházáshoz, a Kuopió parkban épülő parkoló lemezhez, ahol a park eddig elhanyagoltabb része is meg tud majd újulni, ugyancsak kormányzati forrásból” – emelte ki Kara Ákos országgyűlési képviselő.

A most bejelentett fejlesztés munkálatai a napokban kezdődnek és a tervek szerint 2022. május végére fejeződnek be.

A sajtótájékoztatón a Győr+TV stábja is jelen volt:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Gyárváros | #Győr+ TV | #híradó | #útfelújítás |
likeold
a fb oldalunkat