Több mint egymillió forint gyűlt össze a tűzkárosult győrszentiváni családnak

Szigeti Sándor I Kakuk photo
2023.02.13. 09:45

Zúgó vastaps és megható pillanatok kíséretében adták át a Petrovics családnak azt az egymillió forintot, amely a vasárnapi győrszentiváni jótékonysági napon gyűlt össze.

Amint arról beszámoltunk, egészen tragikus körülmények között hét év alatt másodszor égett le egy győrszentiváni család otthona január közepén.

A tűzkárosult család számára szervezett vasárnapi jótékonysági délutánon programokkal, bemutatókkal és koncertekkel várták a vendégeket a helyi művelődési ház mögött felállított rendezvénysátorban. Szerencsére nagyon sokan összefogtak a jó ügyért. Támogatói jegyekkel, tombola vásárlással és a gyűjtődobozokba helyezett pénzbeni adománnyal is lehetett segíteni.

Nagyon sokan eljöttek, hogy segítsenek

Az este végére egy olyan kerek összeg gyűlt össze, amelyre talán még az esemény főszervezői, a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai sem számítottak:

„Szerencsére eltartott egy ideig, amíg összeszámoltuk az adományokat, olyan sok felajánlás érkezett. Először 930. 000 forintig jutottunk, majd eszünkbe jutott, hogy a két gyűjtődoboz tartalma ebben még nincs is benne. Tovább emelkedett az összeg, amelyet még a helyszínen kipótoltunk, így kereken 1 millió forintot nyújthatunk át most nektek – mondta nagy örömmel Kertai Melinda.

Kelendőek voltak a tombolák

Ezt követően megható jelenetek játszódtak le a színpadon, hiszen Melinda és a hét év alatt másodszor is tűzkárosulttá váló Petrovics László annak idején együtt alapította meg a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.

„Mi köszönjük nektek, hogy itt lehetünk, hiszen nélküled meg sem alakult volna az egyesület, amely most egy pici segítséget nyújthat nektek” fogalmazott Kertai Melinda, az egyesület alelnöke a közönség vastapsa közepette, miközben László és nővére meghatottan vette át és köszönte meg az adományokat.

Kertai Melinda

A család a befolyt összeget építőanyag vásárlásra fordítja, ugyanis nem adják fel, a hét évvel ezelőtti első tragikus tűzeset után másodszor is szeretnék újjáépíteni az otthonukat.

Frissítés: a szervezők jelezték, hogy a kihelyezett gyűjtőládákba az adomány átadása után még további százezer forint érkezett az est folyamán, így az adomány teljes összege 1,1 millió forint.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #háztűz |