Segítség a tűzkárosult szentiváni családnak

Szigeti Sándor Marcali Gábor
2023.02.08. 18:28

Tragikus események játszódtak le a közelmúltban Győrszentivánon, ahol hét év alatt másodszor vált a lángok martalékává Petrovics Lászlóék otthona. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerdán meglátogatta a tűzkárosult családot, akik számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Az első, hét évvel ezelőtti háztűz után Petrovics László éppen azért alapította meg egyik ismerősével a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, hogy ha mással is hasonló dolog történne, segíteni tudjon. Sohasem gondolta volna, hogy egyszer ismét ő kerül ekkora bajba:

Alig tudtunk kimenekülni az égő házból a gyermekeimmel és a feleségemmel. Másodszor kellett végignéznem, amint megsemmisül az otthonunk. A nővérem és a családja az alsó szinten lakott, ha nem kiabál a sógorom, hogy kigyulladt a ház, valószínűleg mind ott veszünk” – mondta el korábban László.

Szerdán délután Győr polgármestere tett látogatást a helyszínen:

„Borzalmas dolog, amikor egy család elveszíti az otthonát. A Szarvas utcában átmeneti lakást biztosítunk számukra, hiszen kisgyermekek is érintettek ebben a szörnyű tűzesetben. Rengeteg hulladékot kell elszállítani a helyszínről, ebben a GYHG lesz Lászlóék segítségére és természetesen pénzbeni támogatást is nyújtunk: átnézzük, hogy a gyorssegélyen felül milyen szociális juttatásokat tudunk biztosítani számukra” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Dézsi Csaba András

„Elmondták azt is, hogy a szálláson kívül most építőanyagokra van a legnagyobb szükségük. Amint lesznek konkrétumok, megvizsgáljuk, hogy ebben hogyan és milyen módon tudunk segíteni. Azt is örömmel láttam, hogy helyben milyen sokan összefogtak értük” – tette hozzá Győr polgármestere.

Most vasárnap (február 12-én) jótékonysági napot szerveznek Győrszentivánon, amelynek teljes bevételét a ház újjáépítésére ajánlják fel. A jótékonysági napra 5000 forintos támogatói jegy vásárolható.

A Hétköznapok Angyalai Alapítvány ugyancsak gyűjtést indított útjára. A 11737038-21451401-es számlaszámra utalva bárki segíthet pénzadománnyal. A közleménybe kérik beírni: Petrovics család.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #segítség | #tűzeset |