Győrszentiváni háztűz: adománygyűjtő napot szerveznek a családnak

Szigeti Sándor Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2023.01.26. 15:05

Hét éven belül másodszor égett le egy győrszentiváni család háza. A településrészen élők most összefogtak, hogy segítsenek a bajbajutottakon.

Amint beszámoltunk róla, január 14-én tűzoltók és mentők szirénájától volt hangos az Egysori út Győrszentivánon. Bejelentés érkezett ugyanis, hogy teljes terjedelmében ég egy kétszintes családi ház kazánháza, sőt a lángok a főépületre és a garázsra is átterjedtek.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, de sajnos a melléképület és ház is a lángok martalékává vált. És ha ez még önmagában nem lett volna elég tragédia, az is kiderült: a szerencsétlenül járt család másodszor volt kénytelen átélni ilyen borzalmakat,

ugyanis hét évvel ezelőtt egyszer már leégett a házuk.

A győrszentiváni családnak azóta sokan sokféleképpen segítenek, most pedig arról kaptuk a hírt, hogy a településrészen adománygyűjtő jótékonysági napot szerveznek, amelynek bevételét a tűzkárosult család otthonának újjáépítésére fordítják.

A szervezők a február 12-ei esemény Facebook-oldalán azt írják: a rendezvényre a tombolafelajánlásokat a Szent Benedek iskola portáján lehet leadni. Támogatói jegyet 5000 Ft értékben lehet vásárolni az Égig Érő Fa – angol-magyar Montessori Családi Bölcsődében (Egressy Béni út 75.).

További részletek az adománygyűjtő napról és a programokról itt olvashatók.

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #háztűz |