Felavatták a gyönyörű kaput

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2022.08.20. 20:17

Magyarország születésnapján felavatták azt a faragott kaput, mely a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút felett ível át a győrújbaráti bekötő út magasságában.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, novemberben adták át a nagyszabású fejlesztést, mely összesen 18,4 km hosszú, ebből több mint 12 km teljesen új.

Megépítését Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője kezdeményezte, aki a Győr+ Médiának elmondta, azt szerették volna, ha ez a fejlesztés több, mint egy szimpla kerékpárút. Ezért is kérték fel Schreiner Károly écsi fafaragó művészt, aki a tervezést követően másfél évig dolgozott a kapu elkészítésén.

“Magában a kapuban az én szívem is megdobban. Bízom benne, hogy aki áthalad rajta, és rátekint legalább akkora örömét leli benne, mint, amilyen örömmel én készítettem– mondta a mester.

A remekművön a tájegységre és a térségre jellemző motívumok jelennek meg. A szombat esti avató eseményre közel százan látogattak ki. A kaput a történelmi egyházak képviselő megáldották, majd a résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #kerékpározás | #kerékpárút | #Pannonhalma |