Hirdetés
Egy román sofőr

Tizenegy illegális bevándorlót akart Ausztriába juttatni

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.08.23. 13:13

A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

Hirdetés

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján állítottak meg egy román honosságú gépkocsit augusztus 23-án reggel 8 óra előtt, az M1-es autópálya 107. kilométerénél, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben a sofőrön kívül, további tizenegy, magukat afgán és szír állampolgárnak valló férfiak utaztak.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Hirdetés

A rendőrök az elfogott illegális bevándorlókat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat