Testi-lelki egészség másként

Kárpát Zsolt K. Zs.
2022.10.28. 11:33

Illat, masszázs és egyéb terápiával ismerkedhettek meg Semmelweis utcai Idősek Klubjának tagjai csütörtökön délelőtt. Az eseményen a szépkorúaknak a szakemberek olyan eljárásokat mutattak be, amelyeket a hagyományos orvosi kezelés mellett hatékonyan alkalmazhatnak a hétköznapokban.

Megtelt a Semmelweis utca Idősek Klubja. Az elmúlt időszakban nem ez az első rendezvénye, amely felkeltette a szépkorúak érdeklődését.

A programok iránt nagy az érdeklődés, és ebben a klubban több idős emberhez tudunk eljutni. Ez egy sorozat folytatása, itt az őszi időszakban a szépkorúak figyelmét több mindenre felhívjuk. Ilyen volt a bűnmegelőzési tájékoztató, voltak a katasztrófavédelemmel közös programjaink.– beszélt a rendezvényen Kányai Róbert az EESZI igazgatója.

„Talán az a legfontosabb, hogy ezeken az eseményeken foglalkoznak az egyéni nehézségekkel, problémákkal. Szakemberek meghallgatják őket, már ez is oldja az estleges problémákat. Emellett útmutatást kapnak és olyan alternatív utakat, amelyekkel önmagukért is tehetnek az egészségükért.” – emelt ki az EESZI igazgatója.

A klubtagok aktívak voltak és szinte mindent kipróbáltak és az látszott, hogy szívesen tanulnak meg újabb praktikákat és módszereket.

A program része annak a pályázatnak, amelynek konzorciumi partnere az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, és a projekttel javítják a Győr-Újvárosban élő hátrányos helyzetű csoportok életkörülményeit.

Kapcsolódó témák: #EESZI | #egészség | #Győr |