Diákok alkotásai a Triangulum Galériában

Természet rajzokon

Fotó: J. Kovács Andrea
J. Kovács Andrea
2022.10.10. 17:27

A Prohászka Iskola tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás ma a Triangulum Galériában. Nem véletlenül ezen a napon, hiszen az intézmény névadója, Prohászka Ottokár püspök, tudós, költő és szépíró október 10-én született.

Hirdetés

A Természet – Rajz című tárlat alkotásai a teremtett világ szépsége, Isten alkotásának nagyszerűsége előtt tisztelegnek. Témájukat tekintve szerepelnek a válogatásban tájképek, tanulmányképek fákról és növényekről, az ősz évszakának szépségét bemutató művek.

Nagy Csaba, az iskola igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott: boldog, hogy tehetséges diákok és kollégák veszik körül, a kiállítás pedig azt bizonyítja, hogy van értelme a munkának.

„Öröm végig nézni a képeken, mert a fantázián, a kreativitáson és a művészet iránti alázaton kívül kitapintható rajtuk az alkotók természettel való kapcsolata. Tovább viszitek Assisi Szent Ferenc természetszeretetét, a teremtett világgal kötött bensőséges kapcsolatát” -hangsúlyozta megnyitójában Nemes Gábor, az Egyházmegyei Levéltár igazgatója.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.) október 23-ig minden nap 10 és 18 óra között.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, J. Kovács Andrea

Hirdetés