Térképen mutatjuk, hol és hogyan változnak a parkolási díjak

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.06.28. 16:24

A június 28-ai közgyűlésen fogadták el azt a határozatot, amely új parkolási koncepciót vezet be Győrben.

Hosszú vitát hozott a közgyűlésben az a javaslat, ami a győri parkolási díjakról is szólt. Több képviselő is felszólalt a témában, az azonban egybehangzó vélemény volt, amit Prédl Antal, a Győr-Szol vezérigazgatója is hangsúlyozott az ülésen: nem arról van szó, hogy a bevételi oldal növelésére törekszik a város. Egy új parkolási koncepciót gondoltak ki, aminek része a fizetős parkolás is.

Tizenegy éve nem volt díjemelés a területen – emelték ki a képviselők is. Az új szabályozás szerint a parkolási létesítményekben ezután is kedvezőbben parkolhatunk, mint a felszíni beállókban, a fizető parkolók szabályozása kapcsán az új díjtételek július elsejétől lépnek életbe. Újdonság, hogy a parkoló bérletek már havonta ezer forintért kiválthatók, ezeket a Győr-Szol ügyfélszolgálatán intézhetik az autósok.

A szolgáltatónak több mint 130 automatát kell átállítania, felmatricáznia és a friss információs táblákat kitennie. Azon dolgoznak, hogy a munkálatokkal legkésőbb augusztus 1-ig végezzenek.

A rendelet szerint az I. övezetben az eddigi 400 Ft helyett 520 Ft-ra, a II-esben az eddigi 200 Ft-ről 440 Ft-ra, a III-as övezetben 100 Ft-ról 320 Ft-ra, a IV. díjövezetben pedig 50 Ft-ről 200 Ft-ra változik az óránkénti díj.

A részletes tervezet a linkre kattintva letölthető, utcanevekkel és részletes díjzóna-ismertetéssel.

Térképen a tervezett változások. Fontos kiemelni, hogy ez a tervezet 2023. április 1-től lép majd életbe. A piros vonallal határolt rész a lakossági bérletre jogosultak területi határát jelöli. A kép kattintásra teljes méretben is megjelenik!

Kapcsolódó témák: #közgyűlés | #Parkolás |