Teljesült az álom: Jánoska vonatvezető lett

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.03.24. 17:29

A 10 éves Jánoskának volt egy régóta dédelgetett álma. Imádja a vonatokat, s szerette volna kipróbálni, milyen lehet egy igazi mozdonyt vezetni. A Győr+ Angyalok a MÁV és a GYSEV segítségével valóra váltották a kisfiú álmát.

Hatalmas volt az izgalom a győri vasútállomásról 13:51-kor Sopronba induló személyvonat fülkéjében. Jánoska alig várta, hogy végre elinduljon a szerelvény, amelyet Csornáig ő vezetett.

,,Nagyon vártam, hogy végre eljöjjön ez a nap. Szerettem volna kipróbálni a vonatvezetést. Ha majd nagy leszek, bízom benne, hogy ez lesz a munkám” – árulta el Jánoska a Győr+ Médiának.

A kisfiú, aki a Bagolyvár Gyermekotthon lakója, a GYSEV profi mozdonyvezetőjétől kapott tanácsokat az útra.

,,Elmagyarázta, hogy tudok megállni. Leginkább az érdekelt, hogyan tudom használni a kürtöt. Jó hangos volt. Nagyon jól éreztem magam” – tette hozzá Jánoska, aki remekül vizsgázott.

Könnyen előfordulhat, ha felnő, vonatvezetőként vállal munkát.

,,Örömmel vettük a Győr+ Média kezdeményezését. Az első szóra vállaltuk, hogy megszervezzük János számára ezt az akciót. Boldogok vagyunk, hogy ennyire érdeklődik a vasutas szakmával kapcsolatban. Aki gyerekként ennyire lelkes, az könnyen lehet, hogy felnőttként is mozdonyvezető lesz. Szükség van az utánpótlásra, s reméljük, hogy János felnőttként majd ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni” – mondta Rázó László, a GYSEV szóvivője.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #galéria | #GYSEV | #híradó | #máv | #vasút | #vonat |