Szirénázva érkeztek a Bagolyvárba a Győr+ Angyalok

Győr+ | MekliZ Fotó
2022.12.21. 20:21

A tegnap átadott ajándékok után ma egy újabb meglepetést kaptak a Bagolyvár Gyermekotthon lakói. Felhívásunkra a rendőrség, a mentőszolgálat, és a katasztrófavédelem munkatársai is reagáltak, akik egy izgalmas délutáni "élménynapot" adtak a saját ajándékaik mellett a gyerekeknek.

Idei adventi kezdeményezésünk a Győr+ Angyalok “fedőnév” alatt futott: a korábban már bemutatott akció keretében a Bagolyvár Gyermekotthon, valamint a Bárczi Gusztáv iskola diákjai rajzolhatták le karácsonyi kívánságaikat egy papírra, amit Facebook oldalunkon feltöltve osztottunk meg olvasóinkkal. A felhívásnak elképesztő sikere lett: a két intézményből összesen több, mint 60 gyermek küldött kívánságot, amelyre válaszul több mint száz ajándékcsomag gyűlt össze.

Az eddig teljesített kívánságokról itt írtunk korábban.

Visszatérő kívánság volt azonban a tűzoltó- vagy a mentőautó megtekintése is. Ügyünkről értesült a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, és az Országos Mentőszolgálat is.

Szerkesztőségünk számára is meglepetés volt az az összefogás, amit tapasztaltunk nem csak a civil ajándékozók, de a hivatásos szervek részéről is. A kedden átadott ajándékok után szerda délután a Bagolyvárhoz hangos szirénaszóval érkezett egy-egy rendőr, mentő, és tűzoltóautó:

„A gyerekeknek mondtuk, hogy meglepetés lesz a mai délután. A nagyobb gyerekek ugyan kitalálták hogy mi fog történni, de megkértük őket, hogy a kicsik előtt ne szólják el magukat. Mindenképp hatalmas élmény, hogy nem csak baj esetén láthatnak ilyen járművet, megismerhetik annak működését, így később nagyobb bizalommal is fordulnak a hatóságokhoz” – mondta el Várnai Viktória, a Bagolyvár Gyermekotthon igazgatója az eseményen.

Várnai Viktória

„Pár hete láttuk a kezdeményezést, hogy a Gyermekotthon lakóit meglephetjük. Nagyon sok gyermek rajzolta azt, hogy szeretne “nínós” autóban ülni. Megkerestük a társszerveket, a mentős, illetve a katasztrófavédelem munkatársait, hogy csatlakoznak-e hozzánk, ők pedig örömmel mondtak igent. Mi is nagyon meg vagyunk hatódva, hogy karácsony előtt pár nappal így szerezhettünk örömet a gyerekeknek” – mondta Péczi Krisztina rendőrfőhadnagy, megbízott sajtóreferens, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa.

Péczi Krisztina rendőrfőhadnagy

„Láttuk a Győr+ Média közösségi oldalán a felhívást, hogy a gyerekek Jézuskája lehet bárki, és hogy sokan szerettek volna tűzoltóautóban ülni, ezért gondoltuk, hogy kedveskedünk nekik, hogy kicsit kiszakadhassanak a szürke hétköznapokból” – indokolta meg dr. Németh Ramóna, tűzoltó főtörzsőrmester, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a felvonulást.

„A megyei rendőr-főkapitányságtól kaptuk a felkérést, és hamar realizálódott is a lehetőség, hogy itt lehessünk. Körülnézve láthattuk a gyerekek arcán a boldogságot, és egy felnőtt embernek ennél nagyobb öröme nem lehet” – mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Csillag Zoltán, aki azt is hozzátette: a gyermekek többségének életében eljön az a pillanat, amikor rendőr, mentő, katona akar lenni, most ebből kaphattak egy kis ízelítőt.

Csillag Zoltán

A szirénázós megérkezés után bárki beülhetett az autókba, megszólaltathatta a “nínót”, végül pedig ajándékokat is kaptak mindhárom szervezettől az otthon lakói.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Németh Bolgárka