Hirdetés
Értük van a parádé!

Tavaszi bábfesztivál a Vaskakassal

Fotó: Ács Tamás
J. Kovács Andrea
2022.03.20. 14:46

Gyermekcsalogató programokkal várta közönségét a Vaskakas Bábszínház vasárnap délelőttől. Előadások, játékok és ajándékok sora követte egymást. Hűvös, de napsütéses időben ünnepelték kicsik és nagyok a bábszínházi világnapot és a beköszöntő tavaszt.

Hirdetés

„Nem véletlen ez az egybeesés” – hangsúlyozta a Győr+ Médiának Kocsis Rozi színigazgató. – „Az
ünnep tulajdonképpen 21-én van, de egy nappal előre hoztuk, így a közönségünk is ráér
“. Mivel a
rendezvény a Győri Tavaszi Fesztivál része, ezért az egész napos bábos, játékos program a Bábművészek Világszövetségének ünnepe alkalmából ingyenes a helyieknek, csupán regisztrációhoz kötött.

Sok-sok kisgyermekes család eljött, az első produkció, a Kerekutca teltházas volt. A következő a
Kisgömböc, itt lesz a szabadtéri sátor alatt a kis színpadon. Este pedig kifejezetten a felnőtteket várjuk
Markó-Valentyik Anna bábművészünk előadására, melynek címe: Alaine, ideje a meghalásnak. Ebből is kitűnik, hogy a bábszínház nem korosztály, hanem műfaj.

Hirdetés

Az előadások között a Vaskakas Bábszínház produkcióihoz, a Dzsungel könyvéhez, a Vukhoz, a Négy évszak boszorkányához, a Kismalac és a farkasokhoz, a Kakasviadalhoz kapcsolódó játékokat készítettünk a képzőművészekkel, Góll Patrik tervezésében és kivitelezésében. Ezekben a gyerekek vaskakas korongokat gyűjthetnek, miközben végigmennek az akadálypályákon és teljesítik a feladatokat.

A kapott korongokat pedig a büfében válthatják be muffinra, teára, forró csokira, mosolygó szendvicsre vagy gyümölcskehelyre.” – mondta Kocsis Rozi.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: J. Kovács Andrea, Ficsór Dávid

likeold
a fb oldalunkat