Tanévzáró kitüntetésekkel

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2024.06.10. 18:51

Ünnepélyes tanévzáróra hívta az oktatási intézmények vezetőit és munkatársait a Győri Tankerületi Központ, ahol kitüntetéseket és elismerő okleveleket vehettek át a köznevelési intézmények kiváló pedagógusai. A tankerület fenntartásában 65 köznevelési intézmény működik, húszezer tanulóval és mintegy háromezer dolgozóval.

A zsinagógában rendezett ünnepségen először dr. Nagy Adél, a tankerület igazgatója köszöntötte a résztvevőket. „Az iskolák falai között végzett fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően a 2023/24-es tanévben az ország egyik legnagyobb tankerületeként tanulóink országos és egyéni versenyekben kiemelkedő eredményeket értek el, sportversenyeken remekeltek diákjaink, az egyes művészeti ágakban nemzetközi elismeréseket vívtak ki. Vagyis a tanév bővelkedett szép és kiemelkedő sikerekben.” – mondta dr. Nagy Adél, majd mindenkinek megköszönte a magas szintű munkát. Szólt arról is, hogy a tanárok figyelme egy pillanatra sem lankadhat, a tanulókat egyre több és gyorsabb inger éri. A kommunikáció jelentős része már az online térben zajlik, ezért ezeknek a folyamatoknak a következményeire is mindig figyelni kell.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. „Az egyik legsikeresebb és legproblémamentesebb tankerület a győri. A siker pedig nemcsak a gyerekek egyetemig való eljuttatását, a különböző versenyeken való eredményes részvételt jelenti. A két legnehezebb feladat a pedagógus számára a hátrányokkal érkező tanulók felzárkóztatása, valamint a tehetséges diákok felkarolása. Szerencsére nagyon sok tehetséges pedagógus és tehetséges diák van az országban. Ma teljesen másfajta módszerekre van szükség, mint harminc évvel ezelőtt, mert a mai gyerekeket nehéz lekötni.” – hangsúlyozta az elnök. Külön kiemelte a Széchenyi Egyetemmel való együttműködés fontosságát, mely mindegyik fél számára kölcsönösen előnyös.

Ezután a 2023/24-es tanév elismeréseinek átadása következett.

A Győri Tankerületi Központ Kiváló Pedagógus Életműdíját Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium főigazgatója kapta. Németh Tibor 1982 óta a gimnázium történelem-földrajz szakos tanára és közel 30 éve igazgatója, az iskola történetének leghosszabb ideje kinevezett vezetője. Ezalatt az idő alatt a gimnázium országosan elismertté vált. Több évtizedes  kimagasló igazgatói munkássága, példaértékű elhivatottsága, az anyanyelvápolás ügye melletti elkötelezettsége, valamint közösségi- és értékteremtő tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést.

Az Év Tanára díjat vehetett át: Medei Erika Margit, a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanára, valamint Pintér Ildikó, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium nevelőtanára, kollégiumvezetője, főigazgató-helyettese.

Az Év Tanítója díjban Németh Andrea, a Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanítója, valamint Magyarné Varga Gabriella, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója részesült.

Az Év Pedagógusa díjat Juhászné Bedő Henrietta, a Győri Kossuth Lajos Általános Iskola fejlesztőpedagógusa és Horváthné Tóth Anikó, a Radó Tibor Általános Iskola intézményegység-vezetője, gyógypedagógusa kapta.

Az Év Dolgozója díjat pedig Szabóné Marczali Anett, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola iskolatitkára és Székely Józsefné, a Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény iskolatitkára vehették át.

Az ünnepség elismerő oklevelek átadásával folytatódott, végül pedig a nyugdíjba vonuló intézményvezetőket köszöntötték.

A tanévzárón közreműködtek a Pilinszky János Általános Iskola diákjai.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #híradó | #kitüntetés | #Oktatás | #tanévzárás |