Tanácskoztak a vásárcsarnokok jövőjéről

Győr+ gyorszol.hu
2023.01.27. 14:15

A közelmúltban tartották meg Pécsett a vásárcsarnok-vezetők szakmai találkozóját. Az eseményre az ország számos nagyvárosából érkeztek a helyi piacok és csarnokok képviselői, köztük a győri létesítményt üzemeltető Győr-Szol Zrt. munkatársai. A résztvevők kerekasztal-beszélgetés során egyeztettek a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről.

A győri vásárcsarnok munkatársai mellett érkeztek a pécsi találkozóra Budapestről, Esztergomból, Kaposvárról, Miskolcról, Székesfehérvárról, Szombathelyről és Veszprémből is szakemberek. Mivel a vásárcsarnokok, piacok üzemeltetői országszerte ugyanazokkal a problémákkal küszködnek, több témáról egyeztettek, és a közös fellépés lehetőségét vitatták meg.

A megbeszélésen elhangzott: a legfontosabb feladat, hogy a legjobb gyakorlatokat a létesítmények megosszák egymással. A piacok nehezen tudnak versenyezni a multikkal és a diszkontláncokkal, így az a fontos, hogy ebben összehangolt, közös fellépés legyen országosan.

A szakemberek egyetértettetek abban is, hogy önmagában a kereskedelmi funkció már kevés, kell, hogy közösségi funkciót is betöltsön egy vásárcsarnok. Mindemellett szeretnének egy érdekképviseleti szervet létrehozni, ami kormányzati szinten is eredményeket tud elérni, támogatások ügyében például.

Forrás: gyorszol.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Szol Zrt. | #vásárcsarnok |