Szüreti hangulat a ménfőcsanaki termelői piacon

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2022.09.24. 14:47

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a ménfőcsanaki kézműves és termelői piacot szombaton a Bezerédj- kastély udvarán. Sokféle finomság közül válogathattak a nézelődők, akik a jobbnál-jobb portékák mellett a szüret hangulatába is belekóstolhattak.

Arra készültünk, hogy a szüret jellemzői megjelenjenek a piacon. Így lehet szőlőt préselni, mustot kóstolni, a Ménfőcsanaki Kertbarát Kör közreműködésével. Videmann János kádármester a hordó készítést alapjait mutatja meg. Egy sajtműhely jóvoltából pedig sajtot is gyárthatunk. A gyerekekre is gondoltunk ezért felállítottunk egy légvárat, hiszen nagyon sok család látogatja ezt a programot– mondta el a Győr+ Médiának dr. Laczkovits-Takács Tímea.

A körzet önkormányzati képviselője azt is hozzátette, hogy mindenképpen többféle korosztályt szeretnének megszólítani ezért egy kiegészítő eseményt is a közeli általános iskola tornatermében tartottak meg.

„A mai rendezvényhez tartozik egy jóga maraton, amit képviselőként is támogattam, hiszen a városrész életében már évek óta jelen van az Etka-jóga. Ez a program reggel 8-tól este 8-ig tart és ingyenesen látogatható” – emelte ki.

Idén november utolsó hétvégéjén még tartanak egy ünnepi adventi termelői piacot, amelynek a kísérő rendezvénye egy hamisítatlan falusi disznóölés lesz.

Galéria: Vig Norbert