Szövetségre lépett a VOSZ és a győri egyetem

Kárpát Zsolt
2023.04.27. 16:23

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Széchenyi István Egyetemmel közösen rendezte meg az első VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem elnevezésű programsorozatát. Az eseményen a VOSZ és a győri egyetem képviselői együttműködési megállapodást írtak alá.

A Széchenyi István Egyetem Menedzsment kampusza adott helyet az első VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetemnek. A győri a legdinamikusabban fejlődő magyar felsőoktatási intézmény, hangzott el a megnyitón, ahol az egyetem és a VOSZ vezetői együttműködési megállapodást írtak alá.

„Ez annak a tudásnak az átadása, amelyre nagy szüksége van egy első generációs magyar vállalkozásnak, mert ettől függ majd a versenyképességük. Azért nagyon jó ez az együttműködés a VOSZ-al, mert a vállalkozások így a Széchenyi hitelprogram forrásait fel tudják használni úgy, hogy mi hozzátesszük a megfelelő tudáselemet. Ez az, amit leírtunk a megállapodásban” – emelte ki Dr. Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A 21. században a tudás jelenti a legnagyobb kincset. Ezért fontos a tudomány és a gazdaság kooperációja, mert ebből lehet igazán profitálni, hangsúlyozta a VOSZ elnöke.

„Nem kell csodára várni és nem kell valami különleges dologra gondolni, ez a tudás meg van a saját környezetünkben. Ezt a tudást kell megismerni, és összekapcsolni a gazdaságot a tudománnyal. Erre szövetkeztünk most a Széchenyi István Egyetemmel, hogy az itt meglévő kompetenciákat valamilyen módon vezessük át a vállalkozásainkra.” – mondta Eppel János a VOSZ elnöke.

Győr sikereit az itt élő emberek tehetségének köszönheti, emelte ki a Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, aki beszélt az egyetemen lezajlott struktúraváltásról.

Dr. Dézsi Csaba András

„Egy gazdaságközpontú szemlélet, ami jellemzi a Széchenyi István Egyetemet. Innováció az oktatásban, innováció a gazdaságban, és olyan együttműködés kialakítása, ami a különböző vektorokat egy irányba, méghozzá a siker irányába állítja.” – tette hozzá a győri polgármester.

A VOSZ a kis és középvállalkozók érdekvédelmi szervezete, amely mindent megtesz azért, hogy a magyar vállalkozások hatékonyan tudjanak működni. Ehhez szükséges a legújabb technológiák és ismeretek alkalmazása.

Az első VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetemen neves szakemberek, vállalkozók, és oktatók hasznos, gyakorlati ismereteket adtak át kezdő, feltörekvő és már működő vállalkozások vezetőinek.

Galéria: Vig Norbert