Hirdetés
Este Barabás Lőrinc koncert!

A mai napon is: Öt Templom Fesztivál

Földvári Gabriella
2020.05.16. 11:44

Az Öt Templom Fesztivál harmadik napján, szombaton túrázhatunk, görögkatolikus szertatáson vehetünk részt és meghallgathatjuk Barabás Lőrinc koncertjét online.

Hirdetés

A szombati részletes program:

15 órától online és a Győr Plusz Televízióban egyidőben virtuális Öt Templom túrán lehet részt venni Székely Zoltán művészettörténész közreműködésével. A túrán az Öt Templom Fesztivál helyszínein keresztül ismerhetjük meg az európai zsidó-keresztény kultúra hagyományait és értékeit. A 2020. kora tavaszán készült felvételen a túravezető Macher Borit, a Kultúrpart munkatársát kalauzolja végig Újváros templomain.

Hirdetés

17 órától online, 17.30-tól a Győr Plusz Televízión görögkatolikus szertartást végez Kocsis Fülöp érsek- metropolita. Közreműködik Papp Zoltán kántor és a Szent Efrém Férfikar. A felvétel a győri görögkatolikus templomban készült.

20 órától online, 20.30-tól a Győr Plusz televízió műsorán látható Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző koncertje a Kossuth utcai katolikus templomból. A Live Act formációban Barabás szólóban adja elő loop station-re, trombitára és billentyűkre írt szerzeményeit, amik templomtérben először a 2019-es Öt Templom Fesztiválon szólaltak meg. A hol meditatív, hol elektronikus hangzásra utaló kompozíciók egy sajátos zenei világot teremtenek és különleges párbeszédbe elegyednek a templom akusztikájával. 

A produkciókat a Győr Plusz Televízióban, a Kultúrpart YouTube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

A fesztivál részletes programja ITT található.

Kapcsolódó témák: #fesztivál | #Győr | #Győr+ TV | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat