Hirdetés

Szombaton is sokan vették át diplomájukat a SZE-n

Fotó: Ács Tamás
Nimsz Zsuzsanna
2022.07.17. 10:05

Ismét a diplomaátadókról szólt a hétvége a Széchenyi István Egyetemen. Szombaton a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, valamint az Audi Hungaria Járműmérnöki és a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar végzőseinek tartottak diplomaátadót az Egyetemi Csarnokban.

Hirdetés

Délelőtt a bevonulást követően a nemzetközi rektorhelyettes, Dr. Lukács Eszter köszöntötte angol nyelven a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar húsz végzős nemzetközi hallgatóját, majd Dr. Papp Ilona dékán – már magyar nyelven – elmondta ünnepi köszöntőjét.

A dékán beszédében kiemelte, hogy ez a mai nap mérföldkő a hallgatóknak, öröm a szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak és siker az egyetemnek is.

Hirdetés

Dr. Papp Ilona az elmúlt időszak nehézségeire utalva elmondta: különösen embert próbáló évek vannak mögöttük. A járvány után a gazdaságoknak és az embereknek is – ahogy fogalmazott – nyugodt újra építkezésre lett volna szüksége, de nem így történt. Háború dúl a szomszédos Ukrajnában, inflációs környezet, energiaválság és recessziós fenyegetettség jellemzi a világunkat. “Szükségünk lesz továbbra is a tudásra és a bátorságra” – fogalmazott a dékán.

Dr. Papp Ilona rámutatott arra is: az egyetemet és a kart mindig is jellemezte a jövőbe mutató gondolkodás. Tanulmányaik során a hallgatók is érzékelhették, hogy az intézmény folyamatosan fejlődik. Építkezések zajlottak és zajlanak most is, így például a Kekszgyár helyén épül az Innovációs Park, a Zrínyi utcai kórház területén pedig az Egészségtechnológia centrum. Az elmúlt években az intézmény átlépte Győr határait, új helyszíneken jelent meg az egyetem neve. Hangsúlyozta: “hazánk hatvanöt egyeteme közül mára a hetedik legnagyobb a Széchenyi István Egyetem, tizenháromezer fős hallgatói, benne nyolcszáz fős nemzetközi hallgatói közösségével. A hozzánk jelentkezők kilenc karunkon mintegy kétszáz különféle, köztük negyven angol nyelvű képzés közül választhatnak.”

A beszédeket követően Pethő Marcell, a Művészeti Kar hallgatója Johann Sebastian Bach G dúr prelúdiumát adta elő gordonkán.

Majd a díjak átadása kezdődött. 

Pro Auditoribus emléklap minősítésben Jámbor Anna Eszter, Kiss Barbara, Kiss Dorottya, Nagy Gergely és Nagy Patrícia, Pro Auditoribus oklevél minősítést Ács Nóra, Osváth Dominika Katinka, Sziklai Anna kapott, Pro Auditoribus Bronz minősítést pedig Ekker Bálint vehetett át.

Ezt követően a hallgatók átvették diplomájukat, majd esküt tettek. 

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Délután az Audi Hungaria Járműmérnöki és a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar végzőseié volt a főszerep.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Prof. Dr. Horváth Zoltán a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar dékánja beszédében a jövővel kapcsolatban kiemelte: “a társadalom- és jövőkutatók szerint harminc év múlva a szakmák nyolcvan százaléka olyan lesz, ami most még nem is létezik. Nagy eséllyel Önök olyan szakmában dolgoznak majd, ami jelenleg még nincs is, csak elképzelésünk van róla. Az egyetemen folyamatosan figyeljük a változásokat, képzéseinket azokhoz igazítjuk. Tavasszal megújítottunk több tantervet, például a gépészmérnöki, mechatronikai szakokon olyan specializációkat vezettünk be, amelyek korábban nem voltak.”

Prof. Dr. Horváth Zoltán hangsúlyozta: “ahhoz, hogy Önök a legjobban pozícionálják magukat a jövőben nem árt, ha fél szemüket rajtunk az önök Alma mater-én tartják. Szívesen várjuk vissza Önöket akár hallgatóként, akár ipari szakemberként.”

A dékán beszédét követően Bódi Virág Gépészmérnöki Bsc szakos hallgató köszönt el az egyetemtől, a kartól. Majd Pethő Marcell, a Művészti Kar hallgatója Johann Sebastian Bach G dúr prelúdiumát adta elő gordonkán.

Az előadást követően a díjak átadása kezdődött. 

Az Oktatók a Hallgatókért díjat ezúttal dr. Vári Péter, a Távközlési Tanszék egyetemi docense kapta.

A Reinhold és Carmen Würth Alapítvány 2018. évi tanulmányi díját Pataki Péter vehette át. Pro Progressum emléklap minősítésben részesült többek között Berki-Müller Ákos, Horváth Hanna és Kiss Bence Zsolt. Pro Progressum oklevél minősítést vehetett át Kapocsi Máté. Pro Auditoribus emléklap minősítésben részesült többek között Kolontári Krisztina és Kostyál Botond. Pro Auditoribus oklevél minősítést vehetett át többek között Baksai Gergő Ferenc és Povlács Belián. Pro Auditoribus bronz minősítésben részesült Gaál Villő, Biczó Gábor és Szemeti Árpád, ezüst minősítésben pedig Kocsis Dóra.

Ezt követően a hallgatók átvették diplomájukat, majd esküt tettek. 

likeold
a fb oldalunkat