Színvonalas módszertani hetet rendezett a Hatos

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.08.24. 13:49

Módszertani hetet szervezett a nyelvtanároknak a Hatos és Társa Nyelviskola. A Győri Szakképzési Centrum által támogatott rendezvényen 10 workshop és két előadás valósult meg. A három napos programra 70 nyelvtanár regisztrált.

Hirdetés

Hatos Hajnalka, a főszervező nyelviskola ügyvezető-tulajdonosa azt mondta, nélkülözhetetlenek a mai oktatási rendszerben a felkészült nyelvtanárok. „Rendkívül nagy szükség van a jó nyelvtanárra, az interaktív nyelvtanárra, arra nyelvtanárra, aki használható nyelvtudást közvetít, tele van módszertani ötletekkel, maga is jól beszéli a nyelvet” – hangsúlyozta Hatos Hajnalka.

A használható nyelvtudásnak pedig a szakképzésben is nagy jelentősége van. Ezt mondta Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellára. A szakember kiemelte, ezért is támogatják évek óta a módszertani hetet, hiszen közvetve a fiatalok profitálhatnak majd az itt elhangzottakból. „Ahhoz, hogy a nyelvi képzéseinket megfelelő szinten tudjuk nyújtani a diákjainknak, felkészült és módszertanilag folyamatosan megújuló tanárokra van szükség. Nagyon nagy öröm, hogy a nyári vakáció végével a kollégák ilyen lelkesen állnak ahhoz, hogy új dolgokat ismerjenek meg és találkozhassanak egymással. Úgy gondolom, hogy ez feltöltődés, szakmai megújulás, aminek a hasznát a diákok fogják majd az egész tanév során élvezni” –mondta Gede Eszter.

A szerdai előadások sorát Héthy Judit, az Euroexam International műveleti igazgatója kezdte. Ez a vizsgarendszer is képviseltette magát a rendezvényen. Beszéd- és íráskészség fejlesztése állt a középpontban, hiszen Héthy Judit szerint ez a két terület a legproblémásabb a fiatalok körében. „A mai fiatal generációnál az íráskészség az, ami nagyon nehézkesen fejlődik. Ez nem csak idegen nyelven van így, magyarul is problémás ez a terület. Olyan fiatalokról van szó, akik az okos eszközökön nőnek fel és az egymással való kapcsolatot is ezeken bonyolítják le. A gyerekek egyre inkább az interaktív módszerek iránt nyitottak, így nekünk is ehhez kell igazodni a nyelvoktatás terén” – emelte ki Héthy Judit.

Nagy tapsot kapott a szerda nyitóakkordjaként Dénes Éva a Kazinczy Gimnázium angoltanára. Ő vehette át ugyanis idén a 2009-ben elhunyt kiváló nyelvtanár tiszteletére alapított Dr. Szenténé Vida Éva-díjat. A kitüntetést a magas szintű pedagógiai munka elismeréseként osztják ki minden évben. Kiemelkedő oktatókra, hatékony kurzusokra a következő időszakban is szükség lesz, Hatos Hajnalka a csoportos tanfolyamokat ajánlja az érdeklődőknek.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #híradó | #módszertan | #nyelvtanulás | #Oktatás |