Szinte meg sem érezték a válságot a Gábor Lászlóban

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.01.18. 11:04

Szinte meg sem érezték az elmúlt év második felében begyűrűzött energiaválságot a Gábor László Szakképző Iskolában. Ezt mondta az intézmény igazgatója a Győr Plusznak. Árvai Zsolt kiemelte, a közelmúltban energetikai korszerűsítés zajlott náluk, így, persze kellő spórolás mellett, de a korábbihoz hasonló, normális kerékvágásban zajlik az oktatás. A Gábor Lászlós diákok rengeteg szakmai sikert értek el 2022-ben és a duális partnerek is kitartanak az intézmény mellett, így idén is sikeres évben bíznak az iskolában.

Hirdetés

A Gábor Lászlóban szinte meg sem érezték az energiaválságot, ezt mondta az intézmény igazgatója. „A szakképzési centrummal közösen tulajdonképpen előre gondolkodtunk és energetikai korszerűsítést végeztünk a közelmúltban, így igazából semmit sem érzünk az energiaválságból, de természetesen azért mi is spórolunk a villannyal és gázzal” – mondta Árvai Zsolt.

Az elmúlt év rengeteg szakmai sikert hozott az itt tanuló diákok jóvoltából. A Gábor Lászlósok kitettek magukért és bizonyították, hogy az Észak-Dunántúlon biztosan itt képzik a legjobb ácsokat, kőműveseket vagy éppen burkolókat. „Minden szakmában indultunk az országos tanulmányi versenyeken és igen szép eredményeket értünk el, emellett pedig az Erasmus program keretében ács tanulóink többhetes franciaországi tanulmányúton is részt vehettek, idehaza és külföldön is jól teljesítettek diákjaink, akikre nagyon büszkék vagyunk” – tette hozzá a Gábor László Szakképző Iskola igazgatója.

Az idei évre is rengeteg terve van az iskolának. Az igazgató szerint az újdonságok is a diákságot szolgálják majd. „Az elmúlt évben is sok segítséget kaprunk duális partnereinktől, akik továbbra is kitartanak mellettünk, biztosítva ezzel a gyakorlati helyeket a tanulók számára, de tervezzük a képzési rendszerünk átalakítását is, ez ugyancsak a diákság érdekeit szolgálja majd, bízom benne, hogy legalább olyan sikeres év lesz számunkra 2023, mint amilyen 2022 volt” – fogalmazott az intézményvezető.

A Gábor Lászlóban végzettek eddig is nagyon könnyen el tudtak helyezkedni vagy tovább tudtak tanulni. Mostanra mindössze annyi változott, hogy az iskolából kikerülő diákok nem külföldön, hanem inkább idehaza állnak munkába.      

Hirdetés