Szeptemberben átadhatják az új kerékpárutat

Fotó: Győr+ TV
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.18. 08:53

Szeptemberben átadhatják a térség legújabb kerékpáros fejlesztését, a Győr és Pannonhalma közötti, 18 kilométeres bicikli utat, ami közel 2 milliárd forint, állami forrásból valósul meg. Erről a fejlesztés kezdeményezője, a térség országgyűlési képviselője számolt be a Győr Plusznak.

Kara Ákos kiemelte, érződik, hogy hatalmas igény van az új kerékpárútra, ami a települések közötti biztonságos tekerést, másrészt a kerékpáros turizmust is segíti.

„Korábban azért kezdeményeztem ezt a fejlesztést, mert érezhetően óriási igény volt és van is a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárútra” – mondta Kara Ákos. „Egyrészt a települések közötti biztonságos tekerés, másrészt a kerékpáros turizmus tovább fejlesztése miatt is fontos ez a beruházás, ami közel 2 milliárd forint, tisztán állami forrásból készül” – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

„A kerékpárútból közel 12 kilométer teljesen új építésű, több mint 6 kilométeren pedig a meglévő felületeket, mezőgazdasági, önkormányzati, valamint gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki” – fogalmazott Kara Ákos. „A teljes szakaszon 495 KRESZ táblát helyeztek ki és több kerékpáros hidat is építettek, három helyen pedig népi iparművész által készített pihenőhelyek várják a tekerőket” – emelte ki a képviselő.

„Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok, hallom, hogy a készülő kerékpárút miatt egyre többen vásárolnak biciklit a környező településeken, hogy a jövőben azzal közlekedjenek” – hangsúlyozta Kara Ákos. „Tulajdonképpen kész az új kerékpárút, de amíg az általam és a környékbeliek által tapasztalt kisebb-nagyobb hibákat a kivitelező ki nem javítja, nem adjuk át a fejlesztést” – mondta a politikus.

„A korábban a térségben megépült Győr-Gönyű és Győr- Abda kerékpárutak nagyon kedveltek és jó hír, hogy már tervezzük a Gönyű-Komárom és az Abda-Öttevény, illetve kezdeményezésemre, a Ménfőcsanak-Tényő-Sokorópátka bicikliutak megépítését is, ezekkel nagy lökést kaphat a régió kerékpáros közlekedése” – zárta szavait Kara Ákos.  

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr+ TV | #híradó | #kerékpárút |