Koronavírus elleni védekezés

Fertőtlenítik a szelektív szigeteket

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.04.17. 09:37

A GYHG Nonprofit Kft. a közegészségügyi vészhelyzetre való tekintettel megkezdte Győrben a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edények külső fertőtlenítését. A szolgáltató munkatársai város területén található valamennyi gyűjtőt rendszeresen fogják tisztítani.

Győr önkormányzatának kezdeményezésére, a dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester egyeztetésén született döntés értelmében a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának munkatársai már az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta fokozott figyelmet fordítanak a közterületek takarítására.

Radnóti Ákos
Fotó: Marcali Gábor

A munka része valamennyi városrészben a nagy forgalmú területek fertőtlenítő tisztítása. A Győr-Szol dolgozói takarítják a lakóterületeken lévő buszvárókat, a kerékpártárolókat, hulladékgyűjtő edényeket, padokat, utcabútorokat, járófelületeket.

Fotó: Marcali Gábor

A fertőtlenítési munkába bekapcsolódott a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. is.

Fotó: Marcali Gábor

A GYHG dolgozói valamennyi győri szelektív hulladékgyűjtő sziget minden konténerét a közegészségügyi hatóság által ajánlott vegyszeres keverékkel tisztítják meg. A munkát speciális gépjárműre szerelt, magas nyomású eszközzel végzik.

A város területén 164 szelektív sziget, azokon összesen mintegy 700 hulladékgyűjtő edény található, az összes tartály fertőtlenítése 2-3 nap alatt megtörténik.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényzetének fertőtlenítését a jövőben rendszeresen végzik, mindaddig, amíg a közegészségügyi helyzet ezt megkívánja.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #Győr+ TV | #koronavírus |