Hirdetés
Felajánlás

Száz darab ingyen kondibérlet győri iskolásoknak

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.02. 13:26

100 darab bérletet ajánlott fel egy győri konditerem helyi iskolások számára. A mintegy 2 millió forint értékű ajándékot pénteken, a Városházán adták át jelképesen a Győri Szakképzési Centrum főigazgatójának. A felajánlást, a város sportot is felügyelő alpolgármestere is üdvözölte.

Hirdetés

„A városvezetés számára nem csak a profi, de az amatőr sport is kiemelten fontos, ezért kiváló kezdeményezésnek tartom, hogy egy felajánlás révén győri iskolások mozoghatnak majd többet a következő időszakban” – mondta a Városházán tartott sajtótájékoztatón Radnóti Ákos.

„Dolgozunk egy komoly koncepción, ami az amatőr sportról szól, ennek részleteit ősszel szeretnénk bemutatni” – tette hozzá a sportot is felügyelő alpolgármester.

Hirdetés
Fotó: Marcali Gábor

„Nagyon szépen köszönjük ezt a nemes felajánlást, amit győri iskolások kapnak majd meg, de hogy pontosan kik, azt maguk a diákok döntik el, a Városi Diák Fórum segítségével” – hangsúlyozta Hartyándiné Frey Aranka.

„A 100 darab bérlet minimum 10 százalékát a Szabóky Adolf Szakiskola diákjai kapják majd, vagyis fogyatékkal élők is részesülnek az ajándékból” – tette hozzá a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója.

„Azt tapasztaltuk, hogy a Covid-járvány ideje alatt nagyon sok feszültség gyűlt össze a fiatalokban, ennek levezetésére is alkalmas a sportolás, ezért ajánlottuk fel a kondi bérleteket, amiket heti három alkalommal vehetnek majd igénybe a diákok” – mondta Kovács Péter, a Speedfit stúdióvezetője.

Kapcsolódó témák: #felajánlás | #Győr+ TV | #Oktatás | #sport | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat