Hirdetés

Szakképzésért díjat nyert a Hild oktatói testülete

Németh Boglárka
2021.08.31. 15:43

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rangos elismerését nyerte el a Hild József Építőipari Technikum oktatói testülete. Az eredmény azért is különleges, mert a díjat általában egy oktató szokta megkapni, most azonban az egész oktatói testületet kitüntették.

Hirdetés

Az iskola az előző tanévben ünnepelte a 75. születésnapját, a jubileumi évet a koronavírus-járvány miatt erre a tanévre is kiterjesztik és gőzerővel készülnek a jelenléti oktatásra. Józsa Tamás, az intézmény igazgatója a díjhoz járó oklevelet kedden, a tantestületi évnyitó értekezleten megmutatta kollégáinak.

Fotó: Győr+
Az elismerés az intézmény vezetője szerint azért is kiemelkedő, mert az iskolában tanítók közül sokan maguk is itt koptatták a padokat, továbbá a mostani tanárok nagy része is egykori hildes oktatóktól tanulhatott.

Az igazgató szerint a díj kiváló visszaigazolás, hiszen benne foglaltatik az iskola összes sikere: az elért szakmai és versenyeredmények, az, hogy tankönyveket írtak az itt tanító tanárok, továbbá, hogy a tananyagok fejlesztésében is jelen voltak, valamint innovatív megoldásokkal is szolgáltak.

Hirdetés
Józsa Tamás, az intézmény igazgatója. Archív fotó: Ács Tamás
Az iskola nagyon népszerű, hiszen idén is többszörös volt a túljelentkezés. A Gólya Napot hétfőn tartották, ez mindig a leendő kilencedikesek összekovácsolásáról szól, akik az iskola nevét is megformázzák, továbbá betekintést nyerhetnek abba, mi vár rájuk majd a következő években.

Józsa Tamás kiemelte: az iskola folyamatosan összedolgozik a Széchenyi István Egyetemmel, és a Budapesti Műszaki Egyetemmel is. Az intézményben pedig azok is lehetőséget kapnak a tanulásra, akik más intézményben már végeztek. A továbbtanulási eredmények is kiemelkedőek, ehhez az igazgató szerint hozzájárulnak a modern eszközök és fejlesztések, mellyel az iskola támogatni tudja a diákokat.

likeold
a fb oldalunkat