Hirdetés

Stroke-szemüveg, önsértés, gerinctorna

Illusztráció: pexels
Hajba Ferenc
2019.10.22. 11:22

Izgalmas témák a Vény nélkül magazinban.

Hirdetés

A szédülés rendkívül kellemetlen érzés. Aki megtapasztalhatta, az pontosan tudja, hogy komoly bizonytalanságot jelent az ember számára, megkeseríti az életét. Riportunkban a szem EKG-jaként is emlegetett „stroke szemüveget” mutatja be dr. Tamás László fül-orr-gégész főorvos, aki tudományos kutatásait a szédüléssel és a hallás csökkenésével járó kórképek területén végzi.

Az önsértések egy viszonylag új formájáról beszél dr. Feller Gábor pszichiáter, osztályvezető főorvos. Az önsértések azok az öngyilkossági kísérleteknek látszó cselekedetek, melyekkel a különböző krízisbe került emberek akarják fölhívni magukra a figyelmet. Egyre gyakrabban közveszélyes gyorshajtásban fejeződik ki az igény arra, hogy környezetük észrevegye ezeknek az embereknek a súlyos gondjait.

Nyáron elkezdett soroztunkban dr. Dézsi Csaba András professzor most az otthon elvégezhető, a gerinc és nyak betegségeinek megelőzésére, enyhítésére alkalmas tornagyakorlatokat mutat be, Juhász Ildikó gyógytornász szakmai tanácsai alapján.

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr+ TV |
Hirdetés