Sok vevőt hozhatnak a déli gyümölcsök     

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.11.03. 10:11

Sok vásárlót hozhatnak a hamarosan érkező déli gyümölcsök a győri Vásárcsarnok kereskedőinek. Erről a Győr + Médiának Markó Vendel kereskedő beszélt, aki kiemelte mutatóban már van narancs, mandarin, kivi és banán is, de egyelőre még viszonylag drágán kínálják a vitamindús termékeket. Heteken belül azonban dömping várható a déli gyümölcsökből, az áruk is lejjebb megy, és akkor rengeteg fogyhat belőlük.

Hirdetés

„Bízom benne, hogy hamarosan már tényleg jóval kedvezőbb áron tudjuk kínálni a vitamindús finomságokat” – mondta Markó Vendel kereskedő. Egyébként gránátalmát és datolyaszilvát is árulnak, ezeknek darabja 400 és 500 forint.

Ezek nem számítanak alap fajtának, de ha jön a szezon, ebből is több fogy majd. Ahogy a kiviből és a banánból is, amiket most 1400 és 800 forintos kilónkénti áron kínálnak. „A tömegtermékek mellett – amit régóta megszoktak és megszerettek a vásárlók – egy-két ínyencséget is árusítunk, ilyen a fentebb is említett datolyaszilva és a gránátalma, erre is van azért kereslet” – tette hozzá a zöldség-gyümölcskereskedő.

Sokan nézegetik már a déli gyümölcsöket, az áruk miatt azonban a többség még kivár a nagybevásárlással. „Nagyon szép az áru, szeretem is a déli gyümölcsöket, de ezt az árat én még nem nagyon tudom megfizetni, egyet-egyet azért viszek haza belőle, aztán majd később, ha olcsóbb lesz, nagyobb mennyiségben vásárolok belőle” – fogalmazott Szeibert Sándorné nyugdíjas tanítónő.

A kereskedők azt mondják, forgalmuk szinten tartásában nagy segítség lehet majd a déli gyümölcsök dömpingje. Bízom benne, hogy idén is sokan keresik majd a déli gyümölcsöket, ez a forgalomnövekedés elég lehet a szinten tartáshoz, szeretnénk tartani az őszi forgalom szintjét, ami viszonylag jó volt” – hangsúlyozta Markó Vendel.

A csarnokban tehát egyre több déli gyümölccsel találkozhatunk majd, a forgalom pedig egészen a karácsony előtti nagy rohamig kitarthat, legalábbis ebben bíznak az árusok.     

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gyümölcs | #híradó | #vásárcsarnok |