Hirdetés
Iskolakezdés

Sok programmal, vírusmentes tanévre készül a Krúdy

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.08.13. 10:16

Gólyatáborra, futóversenyre és számos más programra is készülhetnek a Krúdys diákok az új tanévben. Baloghné Pálfi Edina, az intézmény igazgatója a Győr+ Médiának elmondta: ők is normál rendben kezdik meg a tanévet és remélik, hogy ez a folytatásban is így marad.

Hirdetés

Még üresen árválkodnak az osztálytermek a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban. Szeptemberben azonban a megszokott módon, normál tanrendben várják majd a diákokat.

Az igazgatónő elmondta, hogy nagyon nehéz tanév áll mögöttük, azonban ők azon szerencsés intézmények közé tartoztak, ahol a törvényi kereteknek megfelelően a gyakorlati oktatásra volt lehetőség. A közel ezerfős diákseregből 250-en be tudtak járni és nem történt tömeges megbetegedés. Idén azonban azt remélik, hogy minden maradhat úgy, ahogy a tanévkezdésnél. Számos programmal készül az iskola, szinte fél évre előre megvan, hogy ki mikor és mit fog majd csinálni. Tanévnyitót az eddig megszokottakhoz híven csak a kilencedikeseknek tartanak, a járványügyi előírásokat betartva. Az igazgatónő azt mondta: a lázmérő kapukat továbbra is használni fogják és a fertőtlenítés is folyamatos lesz.

Hirdetés

A Győr+ TV stábja kint járt az iskolánál:

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Az iskola programok már a jövő héten elkezdődnek a Gólyatáborral. Sopronba mennek a leendő Krúdysok, ahol összesen három napot töltenek el. Szeptemberben pedig futóverseny is várja a diákokat, valamint azt is megszervezték, melyik osztály készül majd megemlékező műsorral október 23-ra.

Baloghné Pálfi Edina, nemcsak igazgató, hanem osztályfőnök is, folyamatosan tartja a kapcsolatot a diákjaival. Azt mondja, mindenkit nagyon megviselt az elmúlt időszak, ami megtanította őket arra, hogy a legapróbb dolgokat is értékelni kell, továbbá nem kell pánikba esni, ha valamit esetleg újra kell tervezni. Az igazgatónő úgy tudja: nagyjából a majd ezer diák fele már be van oltva és a vezetőség, valamint a tanárok közül már volt, aki jelentkezett a harmadik oltásra is.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #iskolakezdés |
likeold
a fb oldalunkat