Hirdetés

Reptéri út: „Felszállási engedély” megadva

Fotó: O. Jakócs Péter
ZKA
2021.09.17. 11:15

Több, mint 800 millió forintból elindult a Reptéri út 2. ütem útburkolat felújítása és a kerékpárút építése. Erről Győr polgármestere, két országgyűlési képviselője és Gyárváros önkormányzati képviselője számoltak be pénteken.

Hirdetés

A fejlesztés jóval biztonságosabbá teszi majd a közlekedést az érintett szakaszon és megkönnyíti a munkába járást is.

„Régi álom válhat most valóra, a Reptéri út nagyon rossz állapotban van, amire ráfér már a felújítás és most egy kerékpárutat is tudunk építeni mellé azért, hogy a munkába járók könnyebben és biztonságosabban tudjanak közlekedni” – mondta a Győr Plusznak dr. Dézsi Csaba András.

„Az utat több mint 1 kilométer hosszan tesszük rendbe, míg a kerékpárút több mint 2 kilométer hosszú lesz” – tette hozzá a polgármester.

„Egy TOP-os projekt keretében indulhatott el a munka a Reptéri úton, több mint 800 millió forintból útfelújítás, valamint kerékpárút-építés is zajlik a következő időszakban, sőt a korábbi távhő vezeték betonoszlopait is elbontják”fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Korábban több hasonló projektet tudtunk bonyolítani, például a Tatai úton is hasonló konstrukcióban zajlik beruházás, ami itt is, ott is a győriek komfortérzetét növelik és javítják” – tette hozzá Kara Ákos országgyűlési képviselő.

„Nagy öröm számomra, hogy Gyárvárosban ilyen volumenű fejlesztés indulhatott el, komoly választási ígéretet tudunk ezzel teljesíteni és a beruházás jó példa rá, hogyan tudnak együttműködni az országgyűlési képviselők, a város és az önkormányzati képviselő” – hangsúlyozta Hajtó Péter önkormányzati képviselő.

A munkavégzés néhány napja elindult, a beruházás tervezett befejezési határideje pedig 2022. július eleje.

Hirdetés