Hirdetés
Főügyészség

Rendszeresen meglopta a lépcsőházi szomszédait – több milliós a kár

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.09.27. 07:59

Öt bűncselekmény a vád a 44 éves férfival szemben, aki lépcsőház szomszédainak bizalmába férkőzve rendszeresen meglopta őket.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi korábbi szabadságvesztésének letöltését követően – múltját titokban tartva – megismerkedett egy hölggyel, akihez odaköltözött a győri lakásába.

Festési és felújítási munkákat végezve a lépcsőházban lakó szomszédok bizalmába férkőzött, majd őket rendszeresen meglopta: egy idős hölgytől arany ékszereket tulajdonított el 150.000 forint értékben, egy másik hölgytől 50.000 forint készpénzt vitt el. Egy harmadik hölgy halála után a lakásból – több alkalommal – mindent elvitt, amit csak értékesnek gondolt: ékszereket, festményeket, dísztárgyakat, könyveket, órákat, egyéb ingóságokat. A lopási kár 3.332.200 forint.

Hirdetés

Az értéktárgyak egy részét utóbb a terhelt lakóhelyéről lefoglalták, 1062 db könyvet pedig a hatóságok Szlovákiában találtak meg és foglaltak le, mivel a férfi azokat egy szlovák használtcikk kereskedőnek értékesítette.

Mikor a férfi élettársa előtt is ismertté vált a férfi múltja, a kapcsolatuk megromlott, a nő arra kérte a férfit, hogy költözzön el tőle, de a férfi erre nem volt hajlandó és egy alkalommal – tapétavágó késsel a kezében – megöléssel fenyegette meg a sértettet.
Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Miután elköltözött a sértettől, a férfi egy szobát bérelt Győrben. A bérleményben a másik szobát bérlő albérlőtársától 80.000 forintot tulajdonított el.

A férfit az ügyészség négy rendbeli lopással és egy rendbeli zaklatással vádolja. Tettéért hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győr | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat