Hirdetés
Egy nap a biztonságért

Rendőrségi hajóval szelik a vizet a gyerekek

Németh Boglárka
2021.06.29. 12:35

Ebben az évben második alkalommal szervezi meg a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztálya az „Egy nap együtt a biztonságod érdekében a rendőrséggel” című nyári prevenciós programját, általános iskolák tanulói számára. A program célja: a prevenció jegyében a személyes találkozás, kommunikáció kialakítása a gyermekekkel, a célcsoport figyelmének felhívása a nyár veszélyeire.

Hirdetés

A rendőrség programja prezentációkkal kezdődött, ahol először azt tanulhatták meg az általános iskolások, hogyan vigyázzanak magukra, ha úgy adódik, hogy egyedül kell közlekedniük.

Majd a következő elméleti oktatáson arról esett szó, mit tegyenek, ha a vízparton töltik a hétvégét. A nyári forróságban az önfeledt fürdőzés közben nemcsak az értékeinkre, de a testi épségünkre is vigyázni kell- mondta el a Győr Plusznak Kaliba Edit, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

Hirdetés

A program megkoronázása pedig az volt, hogy a gyerekek mentőmellényt húztak és kipróbálhatták a rendőrség motorcsónakjait. Nagyon élvezték a kalandot, valamint együtt szelték a Mosoni Duna és a Rába habjait is.

Idén a programba, a Vízi Polgárőr egyesületet is bevonták, az ő közreműködésükkel egy hosszabb hajóútra mehettek a gyerekek.

Az elmúlt évben a rendezvény keretében a szervezők több mint 180 gyermekhez jutottak el és a vártnál nagyobb sikert arattak, azt remélik, ez idén is megismétlődik.

Kapcsolódó témák: #Győr | #nyár | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat