Hirdetés
Bűncselekmény

Rendőrkézen az embercsempészek

fotó: police.hu
police.hu
2020.07.23. 06:14

Összesen nyolc illegális migránst szállított autójában egy iráni és egy afgán állampolgár.

Hirdetés

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg két osztrák honosságú gépkocsit július 22-én 7 óra 55 perckor, az M1-es autópályán , Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járművekben az afgán és iráni sofőrön kívül, összesen nyolc, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőröket és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Hirdetés

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat