Rendhagyó próba 500 diák előtt

Ficsór Dávid Fotó: Ficsór Dávid
2022.11.03. 12:14

Ritkán telik meg hétköznap reggel a Győri Nemzeti Színház nézőtere. Ezúttal azonban szinte az összes széket elfoglalták. Több mint ötszáz győri középiskolást látott vendégül a teátrum csütörtökön, akik betekinthettek a társulat legújabb, célegyenesben lévő darabjának próbafolyamataiba.

Hirdetés

Bakos-Kiss Gábor rövid bevezetőjével kezdődött a program, mely után a vasfüggöny mögött köszöntötte a meglepett színészeket a direktor, akik nem gondolták, hogy csütörtök reggel ennyi szempár kíséri majd figyelemmel próbájukat. A színházigazgató örült, hogy megtelt a nézőtér, előzetesen nem számított ekkora érdeklődésre.

„Nem gondoltuk volna, hogy ennyi diák előtt próbálhatunk. Amikor megfogalmazódott bennünk, hogy tartsunk nyílt próbát, azt hittük lesz 50-60, akik meg akarják nézni, hogyan zajlik ez a folyamat. Ehhez képest minimum 10-szer többen vannak. Ennek nagyon örülünk, hiszen azon dolgozunk, hogy a fiatalabb generációnak is színházat csináljunk, és szeretnénk minél hamarabb megmutatni nekik, hogy a színház egy csodálatos közeg”- hangsúlyozta a Bakos-Kiss Gábor.

Zenés betéttel indult a próba, amit a rendező, vagyis maga az igazgató rendre megszakított, hiszen folyamatosan újabb ötletei támadtak. Tamási Áron: Énekes madarának próbafolyamatai már a végéhez közelednek, november 11-én mutatják be a három felvonásos darabot. Bakos-Kiss Gábor szerint a három felvonás, három gyönyörűséges csodát rejt majd. A csütörtöki nyílt próbának nagy sikere volt mind a színészek, színházi dolgozók, mind pedig a fiatalok körében is. A jó hangulatú programhoz hasonló kezdeményezésekre a jövőben is számíthatnak majd a győriek. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #próba | #színház |