Rekordszámú food truck a „gasztro-szigetfesztiválon”

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.06.18. 13:40

Csütörtökön indult és egészen vasárnapig tart a Food Truck Show a Radó-sziget árnyas fái alatt. A négynapos street food kavalkádra rekordszámú büfékocsi érkezett az ország minden tájáról.

BBQ, hamburger, pulled pork, thai, balkáni, görög, vegetáriánus, mexikói, angol finomságok és édességek, valamint italok egész sora várja az érdeklődőket.

Győr polgármestere szombaton dél előtt néhány perccel kilátogatott az eseményre.

Dr. Dézsi Csaba András. Fotó: Vig Norbert

„Ez egy igazi kis szigetfesztivál itt, a mi szigetünkön. Nagyon sok mindenre alkalmas ez a hely! Az egyik ilyen rendezvény, aminek „nagyon jól áll” a Radó, az a Food Truck Show, hiszen nagy sikere van ennek minden évben. Ez a program rendkívüli módon színesíti a város kulturális és kulináris kínálatát” – mondta dr. Dézsi Csaba András, aki a Győr+ Médiának azt is elárulta, nem fogyaszt semmit a street food-ok közül, hisz szívéhez legközelebb a felesége főztje áll, így inkább otthon ebédel.

Megválasztják idén is a város kedvenc food truckját, melyet szakmai zsűri és a közönség jelöl ki. Az online szavazás a rendezvény napján indul, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

Fotó: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Food Truck Show | #gasztronómia | #híradó | #program |