Hirdetés
Arrabona évszázadai

Rekordszámú diákkal startolt a játékos vetélkedő

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2020.02.07. 16:41

Hetedik alkalommal indult el pénteken az Arrabona évszázadai játék a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győr+ Média szervezésében. A városismereti vetélkedőre rekordszámú diák nevezett, 52 csapatban összesen 208-an ismerhetik meg még jobban a következő hónapokban Győrt.

Hirdetés

„A játék azért indult 2014-ben, hogy a 6-7. osztályos diákok játékos, szórakoztató formában, iskolai kereteken kívül sok információt kapjanak lakóhelyünkről. A játék célja, hogy megismerjék, megszeressék és megbecsüljék városunkat” – fejtette ki Prédlné Németh Margit, a művelődési központ igazgatóhelyettese, a vetélkedő főszervezője.

Hajtó Péter, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke köszöntőjében elmondta: az elmúlt hat évben összesen 1226 diák vett részt a városismereti játékban, amely szerinte egyszerre tanít, jelent élményt és szórakoztatást. Általa a város olyan helyeit is megismerhetik a diákok, amik mellett egyébként valószínűleg csak elmennének, s olyan folyamatot indít el a játék, ami által a gyerekek jobban kötődhetnek Győrhöz.

Hirdetés

Az Arrabona évszázadait a kezdetektől támogatja Glázer Péter, a Glázer-Transz Kft. ügyvezető tulajdonosa. A több mint hatszáz tagú Győri Ipartestület elnökeként idén a fő témát is ő adta, a kiemelt témakör ezúttal az Ipartestület múltja és jelene. A több mint 130 évről a közelmúltban egy átfogó kötet is megjelent, amelyet a diákok iskolái is megkaptak. Ezen túl Glázer Péter az első, második és harmadik helyezett csapatnak pénzjutalmat is felajánlott.

A Győr+ Hetilapban kéthetente, összesen öt 13+1 kérdéses totó jelenik meg, az elsőt már megtalálhatják a most pénteki számban. Ezek és az elődöntő eredményei alapján, a legügyesebbek döntőn mérik össze tudásukat.

A játékban élesben a nevezett csapatok játszanak, de arra biztatjuk olvasóinkat, ők is oldják meg a feladványokat, hiszen értékes tudással gazdagodhatnak városunkról!


Szerző: Zoljánszky Alexandra
Tv-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közélet | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat