Rekordszámú apróság a magasban

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2022.09.24. 17:21

Megdőlt „A gyereket a magasba!” elnevezésű akció eddigi világrekordja. A szervezők célja az volt, hogy 35 magyarországi helyszínen egy időben, több mint 10 ezer szülő emelje fel gyermekét. Az eddigi adatok alapján ez sikerült, ugyanis 11760 lurkó lendült a magasba, ami bőven túlszárnyalta a korábbi világrekordot.

Hirdetés

Nagy volt a készülődés Győr egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában. A szülők és a gyerekek az Aranykapu együttes koncertjével hangolódhattak a világrekord kísérletre. Pontban 11 órakor a visszaszámlálás után lendültek a szülői kezek, a csöppségek pedig repültek a levegőbe.

A gyerekek a magasba programot most már 5. alkalommal tartjuk meg Három Királyfi Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére. Az volt a célunk, hogy az ország 35 településen legalább 10 ezer gyereket emeljünk meg. A megyénkben itt Győrben illetve Gönyűn szerveztük meg az akciót.” – mondta el Hidvégi-Vas Éva győri főszervező, aki maga is rendszeres résztvevője volt a korábbi években ezeknek a programoknak.

Győrben 191 felnőtt 210 gyereket míg Gönyűn 41 felnőtt 45 gyereket emelt a magasba.

A gyerek a legnagyobb érték, a boldogság forrása. Családban élni jó! Ezekkel a mondatokkal indította útjára 5 évvel ezelőtt a Gyereket a magasba! elnevezésű akcióját a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom. Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami háromszor hagyományos keretek között, egyszer pedig a vírus okozta korlátozások miatt rendhagyó módon, online formában valósult meg.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztők: Kárpát Zsolt, Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #családok | #Gyereket a magasba! | #Győr | #híradó |