Rekorder a ménfőcsanaki hulladékudvar

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.25. 20:29

Rend a lelke mindennek – így gondolta ezt az a 320 ménfőcsanaki lakos is, akik a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kihelyezett hulladékudvarába szállították szombaton a feleslegessé vált dolgaikat.

Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője számolt be a program eddigi legnagyobb sikeréről.

„Lomhulladékot hoztak a legtöbben, ezen kívül elektronikai, fém- és papírhulladékból volt a legtöbb. A gördülékeny megvalósításhoz a GYHG is nagy erőket mozgósított: 15 térmester volt a helyszínen, akik segítettek lepakolni az utánfutókat. Öt mérleggel dolgozunk, hogy a folyamat minél gyorsabban menjen, és komolyabb sorban állás nem alakult ki” – mondta el az ügyvezető.

A lakosság tökéletesen együttműködött: megfogadták a cég tanácsát és a zöldhulladékot összekötve, a bútorokat lapra szerelve szállították a helyszínre.

A kihelyezett hulladékudvarok sikeressége mutatja, hogy a győriek igénylik azt, hogy időről időre lehetőségük legyen a városrészükön belül leadni a számukra értéktelenné vált holmikat. A tavaszi gyűjtési program utolsó akcióját a jövő héten tartják, ezután részletesen beszámolunk az eredményekről is.  

Galéria: O. Jakócs Péter

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #GYHG | #Győr | #hulladékudvar |